Foto: Kadrs no video
Gluži kā dziesmā "Zvaniņš skan", kad patīkamo skaņu pavadībā pie cilvēkiem "brauc" Ziemassvētki, tā arī daudzviet pasaulē šis brīnumu laiks tiek īpaši sagaidīts. Pilsētās svinīgi pušķo eglītes, laukumos slejas svētku tirdziņi, bet zoodārzos pasaulē arī zvēriņiem ir iespēja kļūt par daļu no Ziemassvētkiem. Te par piemēru var minēt pingvīniņus Japānā.

Matsū putnu parkā Japānā jau par gadskārtēju tradīciju kļuvusi pingvīnu pastaiga. To īpašu padara dzīvnieciņu ietērpšana sarkanbaltos rūķīšu tērpos, kam klāt piestiprināts neliels zvaniņš. Tā kā pingvīni pārvietojas, nedaudz gāzelējoties te uz vienu, te uz otru pusi, zvaniņš spalgi zvan, atgādinot par drīzajiem svētkiem.

Svinīgā pingvīnu gājiena sastāvā piedalās daži dzīvnieciņi, kurus pavada viņu kopējs. Pingvīnu bariņš, kas atgādina mazus rūķīšus, pārvietojas pa parka takām, priecīgi ieskandinot tuvojošos svētkus un, protams, pievēršot parka apmeklētāju uzmanību. Reizēm pat var izdodoties ar pingvīniem sasveicināties, ziņo "Grapee". Šādas pastaigas notiekot divreiz dienā.

Interesanti, ka pingvīni mēdz tikt ietērpti gan Ziemassvētku tematikā, gan arī, piemēram, ķirbju krāsas Helovīna tērpos, Havaju salām raksturīgajās ziedu virtenēs un pat futbola komandas krekliņos.

Par Matsū putnu parka pingvīniņiem esam vēstījuši arī iepriekš, kad viena no pingvīnu mātītēm, kā šķiet, ļoti iecienījusi savu kopēju un bijusi gatava viņam skriet līdzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!