Foto: DELFI

Jau gandrīz aizvadītais gads, kā vienmēr, bijis dažādiem skandāliem un skandāliņiem bagāts, bet DELFI Izklaide saviem lasītājiem piedāvā nelielu spilgtāko jezgu izlasi, kas gada griezumā lika satraukumā trīsēt ne vienai vien sirsniņai.


Foto: DELFI

Viens no tautas prātu kaitinošākajiem šovbiznesa notikumiem jau daudzus gadus Latvijā ir starptautiskais dziesmu konkurss Eirovīzija un tā nacionālā atlase, un arī šis gads nebija nekāds izņēmums.

Jezga sākās jau Ventspilī notiekošajā nacionālās atlases finālā - Jura Millera pārstāvētajai Elizabetei Zagroskai aizliedza izmantot ugunsšovu, kas noveda pie tā, ka Zagorska no kreņķiem saslima, bet fināla cīņā konkurējošie mākslinieki slīdēja un gāzās Elizabetes ūdeņos.

Eirodziesmas finālā misēklis gadījās arī pārraides vadītājam Valteram Frīdenbergam, kurš, nosaucot Eirodziesmas 2012 uzvarētāju, mēģināja pajokot, bet izgāzās, aizvainojot otrajā vietā palikušo ugunīgo sarkanmati Samantu Tīnu.

Protams, ar nebūšanām nacionālajā atlasē un vispārējo sabiedrības neapmierinātību ar izvēlētās Latvijas pārstāves Anmary pārāk lielajām acīm viss nebeidzās - mūsu pārstāve konkursa finālā neiekļuva, un pēc atgriešanās Latvijas delegācijai bija jātaisnojas gan par kleitām, gan dejām, kuras Krievijas humorists Mihails Zadornovs bija raksturojis kā "frigidas".

Šo spriedzi un kārtējo Latvijas neveiksmi Eiropā neizturēja Eirovīzijas producents Aigars Dinsbergs, kurš Baku bija paguvis uzsākt attiecības ar Anmary, bet pēc atgriešanās dzimtenē nekavējās paziņot par demisiju.


Foto: F64

Gandrīz jau aizgājušais gads mūs lutinājis arī ar maza izmēra konfliktiņiem, kas notikuši virtuālajā vidē - ne viens vien sabiedrībā zināms cilvēks tā vietā, lai aci pret aci noskaidrotu attiecības vai izteiktu viedokli, savas pārdomas publicēja tviterī.

Vislielāko ļembastu sacēla šovā Okartes skatuve šogad atpazīstamību guvusī Lingita Lina Bopulu, kura publiski uzklupa šova Latvijas princese dalībniecei Sanitai Kubliņai par nopietnu kļūdu kādā viņas tvītā - viceprincese vārdu "stulbs" bija uzrakstījusi ar garo "ū".

Sanita šo norādi gan uztvēra vieglu prātu, norādot, ka Lingita taču vēl ir maziņa, bet emocionālā jaunā skatuves māksliniece pauda pārliecību, ka viņai Sanitas vietā par šādu kļūdu būtu liels kauns.

Iespēju paklusēt vairākas reizes neizmantoja arī populārais dziedātājs un literāts Andris Kivičs - gada sākumā viņš savu seno ienaidnieku Juri Milleru nodēvēja par "kaut kādu tusni", bet vasarā virtuāli metās virsū Laurim Reinikam, pārmetot viņam ņirgāšanos par invalīdiem un vēlāk pat nosaucot Lauri par "gada liekuli".

Jau tuvojoties gada nogalei zināmu apjukumu radīja arī dziedātājas un dīdžejmeitenes Lienes Brikouskas ieraksts sociālajos tīklos, kurā viņa bija paudusi aizdomas, ka dziedātāja Samanta Tīna ir palielinājusi lūpas. Tīna gan nepalika atbildi parādā un nodevēja Lee par "aklu vistu".

Protams, sociālajos tīklos iekulties konfliktā bija pamanījies arī pārmērīgi aktīvais Twitter lietotājs Jurģis Liepnieks, kuru tik ļoti bija aizvainojusi mūzikas žurnālista Edgara Raginska izrunāšanās, ka viņš savu aizvainotāju izsauca uz dueli. Tiesa, kautiņš tā arī nenotika.


Foto: LETA

Lai gan bažas par to, vai jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis Jūrmalā notiks, ir katru gadu, šogad uztraukumam bija reāls pamats - Jaunā viļņa organizatori ar Igoru Krutoju priekšgalā tielējās par Jūrmalas domes attieksmi un koncertzāles briesmīgo stāvokli un neslēpa, ka izskata citus variantus, kur varētu rīkot jauno izpildītāju konkursu.

Tiesa, viss beidzās laimīgi, un virkne Krievijas šovbiznesa zvaigžņu jūlija nogalē ieradās Jūrmalā, bet lielākā uzmanība šoreiz tika pievērsta kaimiņvalsts, iespējams, lielāko krūšu īpašniecei Annai Semenovičai, kura, viesojoties Jūrmalā, īpašu prieku sagādāja bērniem.

Tomēr Alla Pugačova, Ksenija Sobčaka un Filips Kirkorovs, kuri parasti bija gaidītākie Jaunā viļņa viesi, daudziem par lielām bēdām ceļu uz Jūrmalu šovasar tā arī nemēroja.

Viņu trūkumu gan aizēnoja kāds cits pasākums, kas satrauca tautas prātus - ar Rīgas domes atļauju 11. novembra krastmalā norisinājās jestra Jaunā viļņa disenīte, un ne viens vien šo pasākumu kvalificēja kā svētuma zaimošanu, jo Likteņupes krasti tomēr ir paredzēti svecīšu dedzināšanai un militārajām parādēm.


Foto: DELFI

Dziedātāja un dīdžejmeitene Liene Brikouska, kurai dikti nepatīk, ka viņu dēvē par seksīgo Lee, šogad ne reizi vien likusi par sevi runāt. Tiesa, visas viņas vizuālās pārvērtības, jaunos tetovējumus un muzikālos sasniegumus aizēnoja satraukums, ko radīja kāds viņas paziņojums sociālajos tīklos.

Izmantojot daudz apspriesto tvitera spēku, Lee šoruden uzsāka savdabīgu "labdarības akciju" - viņa lūdza, lai ikviens sekotājs sociālajos tīklos ziedotu vienu latu meitenes senā sapņa - silikona krūšu - realizēšanai.

Pie kuplākām krūtīm Lienei gan neizdevās tikt, bet viņas piemēram sekoja vēl kāda no jaunajām šovbiznesa zvaigznēm - dziedātāja Crystal jeb Kristīne Miljone jeb Kristīne Zemture, kura uzsāka publisku naudiņas diedelēšanu jaunai mašīnai. Tiesa, arī viņai kāroto iegūt pagaidām nav izdevies.


Foto: DELFI

Nav noslēpums, ka vidējam latvietim vairāk par visu patīk skatīties televizoru un pēc tam aktīvi apspriest tur redzēto. Vēl labāk, ja var skatīties uz tādiem pašiem vidējiem latviešiem.

Šo patiesību apliecināja šova Gandrīz ideālas vakariņas jaunā sezona - tauta jau bija paguvusi aizrauties ar gandrīz ideāliem iepazīšanās mēģinājumiem, bet tieši vakariņu šova dalībnieki radīja kaislīgākās diskusijas.

Kā spilgtākie Gandrīz ideālo vakariņu šīs sezonas dalībnieki noteikti minami divi - viena bija kaprīzā grāmatu iesējēja Lāsmiņa, kurai nekas nepatika un kura, ciemojoties pie konkurentiem, sūdzējās pat par nelabu dūšu un sāpēm vēderā.

Otrs apspriestākais šova dalībnieks bija jau pirms tam nedaudz pazīstamais modes blogeris Deniss Ševeļovs, kurš nezināmu iemeslu dēļ jau pirmo vakariņu laikā pamanījās iemantot rokera Frīda antipātijas, bet vēlāk tika kritizēts gan par snobīgo attieksmi, gan cepurīti, no kuras puisis negribēja šķirties par maltītes laikā.

Foto: Publicitātes foto

Viens no 2012. gada nozīmīgākajiem pašmāju šovbiznesa notikumiem bija talantu šova Okartes skatuve otrā sezona, kas ne tikai dāvāja mums neskaitāmas jaunas zvaigznes, bet arī ļāva ielūkoties jauno talantu uzdzīves aizkulisēs.

Tas ne pa jokam bija satraucis muzikālās Riču ģimenes runasvīru Kasparu Pudniku, kurš uzsāka cīņu ar vējdzirnavām - viņš vērsās policijā ar lūgumu izvērtēt netiklību, alkohola un citu kaitīgu ieradumu propagandēšanu televīzijas ekrānos.

Uz Pudnika apvainojumiem visai asi reaģēja izdevniecības Mikrofona ieraksti vadītājs un šova Okartes skatuve repertuāra direktors Guntars Račs, kurš puisi bija nodēvējis par "mazu, nekam nederīgu un skaudīgu šovu vēmekli".

Diemžēl Pudnika un Okartes skatuves šova lielvīru cīņa beidzās bez rezultātiem - apmēram pusgadu pēc tam, kad Pudniks bija meklējis kārtībsargu palīdzību jaunās paaudzes glābšanā, policija viņa prasību pret telekompāniju LNT noraidīja.

Šovasar divas reizes par sevi runāt lika šovā Dziedošās ģimenes iepazītā Riču ģimene - jūlija vidū grupas Riči solists Kaspars Sunītis Bastejkalnā saplūcās ar taksometra šoferi, bet jau augustā grupa paziņoja par izjukšanu.

To, kas īsti bija noticis agrajā rīta stundā pie Vecrīgas, zina tikai notikušā aculiecinieki un iesaistītās personas, jo versijas par notikušo atšķīrās - Kaspars stāstīja, ka konfliktu sācis taksometra šoferis, kurš dziedātājam iesitis pa "galvas rajonu", bet policijas ziņojums liecināja, ka konflikta iniciators bijis "iereibušais klients".

Vēlāk gan Sunītis ar taksometra šoferi izlīga, bet grupas Riči fanus augustā ķēra jau nākamais trieciens - tika publiskots paziņojums, ka naudas un nesaskaņu dēļ grupas puiši nolēmuši iet katrs savu ceļu.

Foto: Privātais arhīvs

Oktobrī ar glamūrīgu ballīti vienā no smalkākajām Rīgas viesnīcām tika prezentēta stila ekspertes un dažādu televīzijas raidījumu vadītājas Maijas Silovas dzejoļu grāmata Stihiya.

Klātienē jauno dzejnieci sumināja vai viss pašmāju sabiedrības krējums, bet īstie intelektuāļi dažādos forumos, blogos un citās interneta vietnēs bija pamatīgi satraukušies par to, ka tagad jebkurš, kam turas nauda, var izdot savu grāmatu.

Neilgi pēc krājumiņa iznākšanas kultūras un patstāvīgas domas portālā Satori bija publicēta savulaik skandālista slavu iemantojušā Edmunda Frīdvalda recenzija par stila ekspertes devumu pašmāju dzejas pasaulei, kurā recenzents bija pamanījies vairākkārt apspriest faktu, ka Silovai nešķiet stilīgi braukt ar tramvaju.

Kamēr internetā strauji izplatījās padomi, kādas tēmas savos dzejoļos būtu vajadzējis aprakstīt Silovai, un dažādi humoristiski pantiņi, pati Silova paziņoja, ka viņai ir vienalga, ko par viņu runā un raksta.

Foto: DELFI

Gada sākumā telekompānijas LNT paspārnē sākās šova Okartes skatuve otrā sezona, kuras laikā pie pašmāju šovbiznesa debesīm iemirdzējās vairākas spožas un perspektīvas zvaigznes (lielākoties gan ne mūzikas, bet matu sakārtojuma dēļ), tomēr divi no jaunajiem skatuves māksliniekiem tika īpaši ievēroti.

Lielākās fanu simpātijas jau šova laikā ieguva ekstravagantais Kašers jeb Kaspars Blūms-Blūmanis, kurš sevi apliecinājis ne tikai kā dziedātāju, bet arī kā modes mākslinieku, labdarības projektu organizētāju un vienkārši krāšņu un brīvu cilvēku.

Kašera rosīšanās nav palikusi nepamanīta - viņš iekarojis tūkstošu sirdis, bet lielā atpazīstamība vismaz iesākumā pašam puisim bija pat traucējoša.

Otra Okartes skatuves zvaigzne, kura tika un tiek daudz apspriesta ir Lingita Lina Bopulu - pēc šova beigām ar muzikāliem jaunumiem viņa gan pēc uzmanības neraujas, bet jau paguvusi debitēt kā aktrise, nopozēt žurnālam Playboy un ar atzīstamiem panākumiem pat pārstāvēt Latviju Playboy "zaķīšu" konkursā.

Foto: DELFI

Par dziedātāju Kombuļu Inesi jeb Inesi Saulīti Latvijā mēles trin jau vairākus gadus, bet šogad viņas paēnā atmirdzēja vēl kāda zvaigzne - grupas Titāniks līderis Sandis Kiops.

Abu uz skandāliem kāro zvaigžņu sadarbība sākās šovasar, kad Kiops Inesi bija uzaicinājis filmēties savā klipā Dziļāk vēl. Tiesa, dziedātājai un četru bērnu mātei ālēšanās Rīgas centrā visai pikantā paskatā beidzās ne tik veiksmīgi - tiesa viņai piesprieda bargu sodu.

Arī vēlāk Kiops Inesei lika nožēlot uzsākto sadarbību - leģendārā Pīlādžogas spēriena izpildītājs neaicināts ieradās Ineses koncertā Rīgas bārā Maska, un viņa sarīkotais ļembasts beidzās ar to, ka Inese saņēma brīdinājumu no bāriņtiesas.

Tagad starp abiem skatuves māksliniekiem attiecības ir visai vēsas - Kiops Inesei pārmet, ka viņai skauž vīrieša krietni vien lielākā atpazīstamība, ko netieši apliecināja arī viņa daudz apspriestā dalība šovā Precamies!?!, bet Inese paudusi apņēmību nākotnē izvairīties no stulbiem cilvēkiem, starp kuriem ierindojams arī Sandis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!