Foto: LETA
Pēc nepilnu 98% balsu saskaitīšanas 12.Saeimas vēlēšanās lielāko atbalstu ir ieguvusi "Saskaņa", tomēr balsu vairākumu Saeimā saglabās valdošā koalīcija, kurā ietilpst "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publicētie dati.

Pašlaik ir saskaitītas balsis 1000 no 1054 iecirkņiem Latvijā un ārvalstīs. Kopumā vēlēšanās nobalsojuši 912 050 vēlētāji.

Pašlaik par "Saskaņu" nodoti 23,26% balsu, par "Vienotību" - 21,62% balsu, bet par ZZS - 19,74%.

Savukārt nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK atbalstījuši 16,5% vēlētāju, partiju "No sirds Latvijai" (NSL) - 6,91%, bet Latvijas Reģionu apvienību (LRA) - 6,47%.

"Saskaņa" jaunajā parlamenta sasaukumā ieguvusi 25 deputātu vietas, "Vienotība" - 23, ZZS - 21, nacionālā apvienība - 17, bet NSL un LRA Saeimā pārstāvēs pa septiņiem deputātiem.

Savukārt iepriekšējās, 11.Saeimas vēlēšanās, "Saskaņas centrs" ieguva 31 mandātu, "Vienotība" - 20, VL-TB/LNNK - 14 bet ZZS - 13. Tātad šajās vēlēšanās savu pārstāvniecību parlamentā visvairāk palielinās ZZS, mandātu skaits pieaugs arī nacionālajai apvienībai un "Vienotībai", savukārt "Saskaņas" deputātu skaits sarūks.

Rīgas vēlēšanu apgabalā šajās vēlēšanās "Saskaņa" ieguvusi 13 vietas jaunajā parlamentā, "Vienotība" - septiņas, VL-TB/LNNK - piecas, ZZS - trīs, bet NSL un LRA - par divām. Vidzemē uzvarējusi "Vienotība", kas ieguvusi septiņas deputātu vietas, nacionālā apvienība un ZZS - pa sešām, "Saskaņa" - trīs, bet NSL un LRA - pa divām. No Latgales "Saskaņu" jaunajā Saeimā pārstāvēs seši deputāti, "Vienotību" un ZZS - pa trīs, bet VL-TB/LNNK, NSL, LRA - par vienam parlamentārietim.

Kurzemē ZZS ieguvusi piecas deputātu vietas, "Vienotība" - trīs, VL-TB/LNNK - divas, bet NSL, "Saskaņa" un LRA - pa vienai. Tikmēr Zemgalē četrus mandātu ieguvusi ZSS, bet VL-TB/LNNK un "Vienotība" - pa trīs mandātiem, "Saskaņa" - divus, savukārt NSL un LRA - pa vienam.

Pārējās partijas, pēc pašreizējiem rezultātiem, nepārvar 5% barjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!