Foto: LETA

Pēc ”Maxima” Latvijas vadītāja Gintara Jasinska izteikumiem par to, ka veikalu tīkla vadība nejūtas vainīga par 21. novembrī notikušo traģēdiju Zolitūdē, sabiedrisko attiecību kompānija ”P.R.A.E.” nolēmusi pārtraukt ”Maxima” apkalpošanu.

Vēstulē "Maxima" grupas vadībai Lietuvā "P.R.A.E." norāda: "Saskaņā ar augstiem profesionāliem standartiem, mūsu pieredzi kopš 1999.gada un sociāli atbildīga biznesa principiem mēs esam ierosinājuši "Maxima Latvija" atbilstošāko rīcību, tostarp nekavējoties uzņemties vainu, kas saistīta ar drošības aspektiem, uzņemties morālo atbildību un izstrādāt atbilstošu turpmākās rīcības plānu saskaņā ar sabiedrības interesēm."

"P.R.A.E." jau traģēdijas vakarā mudinājusi uzņēmumu "Maxima" uzņemties sākotnējo morālo atbildību par nelaimi, bet dienu vēlāk aicinājusi izplatīt skaidru un precīzu vēstījumu, kurš ietvertu kā apliecinājumu par to, ka "Maxima Latvija" rūp visi cilvēki, kuri ir cietuši traģēdijā, jo visus savus klientus uzņēmums uztver kā savus ģimenes locekļus, tā arī apliecinātu, ka "Maxima Latvija" sāp notikušais, un uzņēmums jūtas par to atbildīgs, kaut arī nav pats izraisījis šo traģēdiju. Tai pašā laikā uzņēmumam ieteikts lūgt piedošanu par to, ka tas nav uzņēmies pietiekamas rūpes par drošību.

Tāpat veikalu īpašniekiem ieteikts apliecināt, ka "Maxima Latvija" darīs jebko, kas no uzņēmuma atkarīgs, lai veicinātu izmeklēšanu un iespējami ātru nelaimes iemeslu atklāšanu, sniegs palīdzību bojāgājušo un cietušo ģimenēm, un apsola darīt visu iespējamo, lai būtiski uzlabotu drošību savos veikalos, kā arī tagad un nākotnē spētu parūpēties par saviem apmeklētājiem un darbiniekiem.

""Maxima" šos padomus nav pieņēmusi, uzņēmumam tādējādi pašam nostādot sevi arvien sliktākā pozīcijā mediju un sabiedrības acīs," norādīts vēstulē, kur arī pausts, ka komunikācijas komandas darbību ierobežojuši norādījumi no "Maxima" grupas vadības, tādējādi būtiski pasliktinot situāciju.

"P.R.A.E." šokējusi par pēdējo dienu "Maxima" rīcība, kas ir guvusi plašu publicitāti medijos un nekādā veidā nav saskaņota ar aģentūru, proti, Jasinska preses brīfings, kā arī Jolantas Bivainites intervija, kas publicēta Latvijas medijos.

"Uzņēmuma vadības paustie apgalvojumi demonstrē pilnīgu necieņu pret Latvijas sabiedrību - ne tikai tiem cilvēkiem, kuri ir tieši iesaistīti Zolitūdes traģēdijā, bet arī pret ikvienu Latvijas iedzīvotāju," secināts "Maxima" grupas vadībai nosūtītajā vēstulē, kur norādīts, ka "P.R.A.E." ir spiesta norobežoties no šāda veida komunikācijas.

Šonedēļ "P.R.A.E." jau paziņoja, kā pārtrauc sadarbību ar vēl vienu Zolitūdes traģēdijā iesaistīto klientu - "Homburg Zolitūde".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!