Foto: LETA

Saistībā ar pagājušajā nedēļā notikušo Zolitūdes traģēdiju, Lietuvas tirdzniecības ķēdes "Maxima" akcionāri ceturtdien nolēma atlaist "Maxima Latvija" vadību.

"Pēc neatbilstošajiem izteicieniem šajā Latvijas tautai sāpīgajā un smagajā laikā akcionāri ir nolēmuši no amata atbrīvot "Maxima Latvija" valdes priekšsēdētāju Gintaru Jasinsku," teikts "Maxima Group" ģenerāldirektora Mindauga Bogdanaviča paziņojumā.

Sīkākus komentārus "Maxima" nesniedz, bet solīja tuvākajās dienās sniegt plašāku informāciju par akcionāru lēmumu un rīcību.

Lietuvas uzņēmuma rīcību jau atzinīgi novērtējis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, uzsverot sabiedrības spiediena nozīmi "Maxima Latvija" atlaišanā. "Yes we can, "Maxima" šefs atlaists, un arī Lietuvas kolēģis pauda dziļu nožēlu un nosodījumu par notikušo, paldies sabiedrībai par spiedienu," savā twitter kontā ierakstīja Rinkēvičs.

Sabiedrība un Latvijas politiķi asi reaģēja uz "Maxima Latvija" vadītāja Gintara Jasinska izteikumiem Zolitūdes traģēdijas lietā. Viņš, komentējot premjera Valda Dombrovska lēmumu demisionēt, komentēja, sakot – atkāpjas tie, kas jūtas vainīgi. Jasinsks jūtoties atbildīgs, bet ne vainīgs - viņš varot cilvēkiem skatīties acīs. Pēc "Maxima Latvija" vadītāja sacītā, veikala darbinieki traģēdijas dienā rīkojušies tā, kā viņiem šajā situācijā bija jārīkojas.

Zolitūdes veikalam "Maxima" 21.novembrī iebruka jumts, izdzēšot 54 cilvēku dzīvības. Vairāki cilvēki traģēdijā cieta un ārstējas slimnīcā. Notikušo izmeklē policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!