Foto: LETA

Veikalu ķēdes "Maxima" Zolitūdes veikalā pirms tā sabrukšanas vairākas reizes tika veikta iekšējā inkasācija, apstiprina "Maxima Latvija" pārstāvis Jānis Beseris.

Viņš norāda, ka precīzu skaitu tomēr nav iespējams pateikt. "Tā kā datu nesējs ar aktuālāko informāciju atrodas sabrukušajā veikalā, precīzus datus par iekšējo inkasāciju skaitu nevaram pateikt."

Beseris atzīmē, ka šī paša iemesla dēļ patlaban nav iespējams arī zināt, cik tieši naudas ir palicis zem sagruvušā Zolitūdes veikala drupām.

"Visdrīzāk, kases aparātos esošā nauda nav palikusi neskarta, jo kases aparāti nogruvuma rezultātā, visdrīzāk, tika bojāti. Līdz ar to domājams, ka arī vismaz tā nauda, kas bija kasēs, ir daļēji zudusi. Gan kases aparāti, gan veikala seifs izmeklēšanas laikā ir policijas rīcībā kā lietiskie pierādījumi, tāpēc sīkāka informācija par tiem mums nav zināma," skaidro "Maximas" pārstāvis.

Iepriekš jau vēstīts, ka ārējā inkasācija traģēdijas dienā netika veikta. Iekšējā inkasācija "Maxima" veikalos tiek veikta regulāri, bet bez noteikta grafika - tās biežums ir atkarīgs no tā, cik ātri līdz noteiktai naudas summai tiek piepildīta kases atvilktne.

Kā ziņots, Eiropas Parlamenta deputāts Aleksandrs Mirskis ("Alternative") dažas dienas pēc traģiskā notikuma Zolitūdē vēstīja, ka tā vietā, lai pēc signalizācijas ieslēgšanās no veikala sāktu evakuēt cilvēkus, pēc aculiecinieku teiktā, tika sākta inkasācija.

Jau vēstīts, ka 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!