Foto: LETA

Pēc novembrī notikušās traģēdijas "Maxima" lielveikalā, mazumtirdzniecības tīkla ieņēmumi varētu būt kritušies par piektdaļu, taču ilgtermiņā tēlu tie neietekmēs, LTV raidījumā "1:1" pauda "Maxima" akcionārs Igns Staškevičs.

Pašlaik viņš lielu uzmanību ieņēmumu kritumam nepievēršot, taču pieļauj, ka ieņēmumi varētu būt samazinājušies par piektdaļu. "Ir pagājis pārāk īss laiks – ir atvērti vairāki jauni veikali, ir aizvērti veikali, ir mainītas cenas. Datus ir grūti salīdzināt, jo situācija uzņēmumā mainās, bet, aptuveni rēķinot, varētu runāt par piektdaļu," teica uzņēmējs.

Jautāts, kā viņš reaģē uz to, ka arī premjers Valdis Dombrovkis ("Vienotība") izteicies, ka "Maxima" veikaliem metīs līkumu, Staškevičs atbildēja: "Ļoti žēl, ka tā, bet domājam, ka šis notikums "Maksima" tēlu ilgtermiņā neietekmēs." Vienlaikus viņš atzina, ka bijušā "Maxima Latvija" vadītāja Gintara Jasinska izteikumi un "iedomīgā izturēšanās" noveda pie attiecību pasliktināšanās starp Latviju un Lietuvu.

Akcionārs arī izteica nožēlu, ka darbinieku algas ir tik zemas un prognozēja, ka pēc pus gada tās varētu paaugstināt.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus savainojumus. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!