Foto: Publicitātes attēli
Patlaban norisinās veikalu ķēdes "Maxima" drošības instrukciju un tajās paredzēto procesu detalizēts audits, kura veikšanai kompānija SIA "Maxima Latvija" ir piesaistījusi neatkarīgus ekspertus, stāsta uzņēmuma pārstāvis Jānis Beseris.

Viņš norāda, ka, tiklīdz būs saņemti viņu atzinumi un ieteikumi par to, vai un ko nepieciešams uzlabot instrukcijās, uzņēmums strādās pie to integrēšanas.

"Maxima Latvija" pilnībā atbalsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta izteikto iniciatīvu aprakstīt vienotu, konkrētu un detalizētu rīcības plānu, kā rīkoties ugunsdzēsības trauksmes gadījumā.

Taču patlaban, kamēr tiek auditēta līdzšinējā drošības instrukcija, situācijās, kad kādā veikalā nostrādā ugunsdzēsības trauksme, klienti un darbinieki no "Maxima" veikalu telpām tiek nekavējoties evakuēti, atzīmē Beseris.

Par konkrētiem gadījumiem, kad pēc Zolitūdes traģēdijas "Maxima" veikalos ir nostrādājusi signalizācija un veikta evakuācija, informācija tiek apkopota.

Jau vēstīts, ka 29.novembrī ap pusdienlaiku "Maxima" veikalā Pētersalas ielā 18a, Rīgā, ieslēgusies ugunsdrošības signalizācija, apstiprināja "Maxima Latvija" pārstāvis Beseris.

"Veikalā nostrādāja signalizācija, un cilvēki tika evakuēti," atzīmēja Beseris, piebilstot, ka, pārbaudot veikalu, nekas netika konstatēts, un neilgi pēc signalizācijas ieslēgšanās veikals darbu atsāka.

Kā ziņots, 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis neizslēdza iespēju, ka Zolitūdes traģēdijas kontekstā varētu tikt ierosināts kriminālprocess par cilvēku neevakuēšanu brīdī, kad skanējusi signalizācija.

"Pašreiz tāda kriminālprocesa nav. Bet tas neizslēdz, ka varētu būt," žurnālistiem pēc Ķuža un iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu sacīja policijas priekšnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!