Foto: DELFI
Veikalu ķēdes "Maxima" pārstāvji rīko tikšanās ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vadību, lai pilnveidotu ugunsdrošības sistēmas veikalu tīklā, informēja SIA "Maxima Latvija" pārstāvis Jānis Beseris.

Patlaban norisinās "Maxima" darba aizsardzības plāna, tostarp drošības instrukciju un tajās paredzēto procesu izvērtējums, kura veikšanai uzņēmums ir piesaistījis neatkarīgus konsultantus.

Process ir apjomīgs, jo šajā gadījumā tiek vērtēta ne tikai ugunsdzēsības trauksmes instrukcija, bet visas ar darba aizsardzības jautājumiem veikalos saistītās procedūras kopumā.

Tiklīdz būs saņemtas konsultantu rekomendācijas, uzņēmums strādās pie to integrēšanas un plāno lūgt arī VUGD viedokli, kas ir izteicis gatavību konsultēt "Maximu" un gadījumā, ja būs nepieciešami kādi uzlabojumi, dot nepieciešamos padomus.

Patlaban, balstoties uz VUGD rekomendācijām, "Maxima" pieņēmusi lēmumu ugunsdzēsības trauksmes gadījumā nekavējoties veikt cilvēku evakuāciju un tikai pēc tam skaidrot trauksmes iemeslus. "Maxima" uzsver, ka pilnībā atbalsta VUGD iniciatīvu aprakstīt vienotu, konkrētu un detalizētu rīcības plānu, kā rīkoties ugunsdzēsības trauksmes gadījumā, kā arī piekrīt dienesta nostājai, ka jāmaina sabiedrības attieksme pret ugunsdrošības jautājumiem un trauksmes signalizāciju kopumā.

Tikšanās laikā tika pārrunāti atsevišķi praktiski jautājumi par rīcību dažādās ugunsdzēsības trauksmes situācijās. "Maxima" apņēmusies turpināt aktīvu darbu pie ugunsdrošības un darba aizsardzības jautājumu risināšanas un situācijas uzlabošanas. Tiekoties ar VUGD vadību, viens no "Maxima" akcionāriem Igns Staškevičs pateicās par glābēju darbu Zolitūdes traģēdijas vietā un izteica līdzjūtību par bojāgājušajiem kolēģiem.

"Maxima" un VUGD vienojās turpināt konsultācijas un nepieciešamības gadījumā tikties, lai operatīvi un nepastarpināti strādātu pie veikalu ugunsdrošības situācijas uzlabošanas.

Kā ziņots, vakar, 21.decembrī, apritēja mēnesis kopš Zolitūdes traģēdijas, kad, sabrūkot lielveikalam "Maxima", gāja bojā 54 cilvēki, bet savainojumus guva vairāki desmiti cilvēku.

Pirms nelaimes vairākas reizes nostrādājusi ugunsdzēsības signalizācija, taču cilvēki netika evakuēti. Traģēdija rosinājusi plašas diskusijas par būvniecības kvalitāti Latvijā, par "Maxima" attieksmi pret darbiniekiem un viņu drošību, kā arī par to, kas atbildīgs, ka šāda nelaime varēja notikt.

Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā pagaidām nav neviena aizturētā, pratina lieciniekus un sagruvušās ēkas būvniecības procesā iesaistītos un vāc pierādījumus.

Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!