Foto: F64
Zolitūdes traģēdijas vietā otrdien, 27.maijā, ieplānotajā eksperimentā jau sākts dedzināt otru jumta vietu, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijā.

Eksperiments – kontrolētā dedzināšana sākās pulksten 13, kad aizdedzināta daļa "Maxima" ēkas jumta. Pēc tam, kad jums sāka degt, ugunsdzēsēji to nodzēsa. Pēc brīža dedzināt sāka nākamo vietu jumtā.
Policija vēsta, ka notikuma vietā ir daudz dūmu, tāpēc aicina apkaimes iedzīvotājus turēt ciet logus. Sīkākus komentārus par eksperimenta norisi policija sniegs pēc tā.

Pirmais eksperiments notika no 15.aprīļa līdz 17.aprīlim, kad tika brucinātas ēkas jumta konstrukcijas, taču otrdien notiks otrais eksperiments, kura laikā tiks dedzinātas nesabrukušās jumta konstrukcijas.

Otrais eksperiments nepieciešams, lai izpētītu, kā uguns varējis ietekmēt jumta stiprību, jo aptuveni divus gadus pirms traģēdijas uz Maxima XX jumta bija izcēlies ugunsgrēks.

Jau vēstīts, ka 2013.gada novembrī zem "Maxima" drupām Zolitūdē dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Tā atzīta par lielāko traģēdiju Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!