Foto: J.Rozes apgāds
Chílaquíles ir tipisks meksikāņu brokastu ēdiens – sātīgs un ar bagātīgu garšu, kas dod enerģiju ja ne visai dienai, tad līdz pusdienām droši. No kulinārā skatupunkta chílaquíles rojos varētu vilkt līdzību ar lazanju gan vizuāli, gan gatavošanā, jo šie abi ēdieni ir gana pateicīgi, lai to gatavošanai izmantotu ledusskapī "iesēdējušos" produktus.

Tautā to arī sauc par meksikāņu lazanju. Populāri ir divi chílaquíles varianti - viens ir chílaquíles rojos, bet otrs ir chílaquíles verdes jeb chílaquíles ar sarkano un zaļo salsu. Mēs gatavosim ar salsa roja, porcija vienam brokastotājam.

Sastāvdaļas:

  • 2 zupas karotes olīveļļas
  • 4 saujas kukurūzas čipsu, var būt sadrupuši
  • 4 karotes salsa roja (recepte atrodama grāmatas 98. lpp., kā arī līdzīga salsas recepte ir šeit)
  • 1 vārīta saplucināta vistas fileja
  • 4 zupas karotes skābā krējuma
  • Rīvēts siers, piemēram, Čedaras

Liec uz uguns palielu pannu, ielej tajā olīveļļu un uzkarsē. Tad ieber čipsus un apcep tos. Ja izmanto nesadrupinātus čipsus, tad vari tos nedaudz ar roku sadrupināt. Čipsus pārlej ar salsu, pielej puskrūzi verdoša ūdens un ļauj čipsiem nedaudz pasautēties, apmēram 2 minūtes.

Pieliec klāt saplucināto vistas gaļu, tikai nemaisi, tad skābo krējumu un sieru. Uzliec pannai vāku un karsē vēl 3 minūtes.

Papildu enerģijai - ēd ar sagrieztiem sarkanajiem sīpoliem un marinētām halapenjo ripiņām.

¡Buen provecho!

Šī recepte ir no Latvijā dzīvojošā meksikāņu pavāra Havjera Garsijas grāmatas "Gatavots a la Mexicana".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!