Foto: DELFI
Populārākās vīriešu dāvanas sievietēm Valentīndienā ir apakšveļa, rotaslietas un skaistumkopšanas līdzekļi, savukārt sieviešu visbiežāk izvēlētās dāvanas vīriešiem ir dažādu krāsu un rakstu krekli, kaklasaites un to piespraudes, noskaidrots tirdzniecības centra "Domina" veikalu darbinieku aptaujā.

Kā novērots, vispopulārākās vīriešu dāvanas sievietēm ir apakšveļa, ķermeņa kopšanas līdzekļi, rotaslietas, šalles un lakati, somas un čības ar interesantiem akcentiem, piemēram, krāšņu pušķi. Vīrieši savām mīļotajām nereti dāvinot arī elektrotehnikas preces, no kurām vispopulārākā ir matu fēns.

Sieviešu visbiežāk izvēlētās dāvanas vīriešiem ir dažādu krāsu un rakstu krekli, kaklasaites un to piespraudes, interesanti T-krekli ar saistošu apdruku, apakšveļa, smaržas, kuras patīk arī pašai dāvinātājai, skūšanās piederumi, sejas kopšanas līdzekļi un mūzikas CD.

Savukārt tieši Valentīna dienā cilvēki izvēlas ko īpaši romantisku un bieži vien ar sirds formas elementiem. Piemēram, papildus jau populārākajām dāvanām tiek pirktas aromātiskās sveces un eļļas, izrotāti foto rāmīši abu kopbildei, iegādāta izaicinoša un sarkana apakšveļa sievietēm, bet vīriešiem - apakšveļa ar mīļiem uzrakstiem vai zīmējumiem.

Šajā dienā ir lielāks pieprasījums arī pēc romantiskiem kuloniem un cita veida rotaslietām sirds formā, mīkstām rotaļlietām, šokolādes sirdīm un citiem saldumiem. Kā dāvana sievietei tiek izvēlēti arī dzejoļu krājumi par mīlestību, bet vīriešiem - erotiska rakstura grāmatas.

Lai arī ne vienmēr dāvanas emocionālo vērtību nosaka tās cena, mīļotā dēļ cilvēki ir gatavi šķirties arī no paprāvām naudas summām, secināts aptaujā.

Dažkārt dāvanas tiek izvēlētas arī ar lielu humora devu un mērķi likt mīļotajam cilvēkam pasmaidīt. Kā novērojuši tirdzniecības centra "Domina" veikalu darbinieki, piemēram, vīriešiem tiek dāvināti dažādu krāsu tauriņi un prezervatīvi ar dzīvnieku attēliem. Abu dzimumu pārstāvji dāvanām izvēlas arī dažādas tematiskas čības, kā arī masāžas rīkus, krājkasītes, vāzes un citus priekšmetus sieviešu krūšu vai vīriešu dzimumlocekļu formā.

No 12.februāra līdz 14.februārim no plkst.12 līdz plkst.20 tirdzniecības centra "Domina" centrālajā laukumā pie restorāna "Vairāk Saules" darbosies foto stends.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!