Kartupeļu sacepums ar kokospienu

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Nedaudz citāds ierastais kartupeļu sacepums, kuram pievienotas citrona un laima miziņas svaigam pikantumam, čili pāksts asumam un kokospiens citādai, krēmīgai garšai.

Sastāvdaļas:  

  • 700 g kartupeļu, nomizoti un sagriezti ĻOTI plānās šķēlēs
  • ½ čili pāksts, smalki sakapāta
  • 4 ķiploka daiviņas, sagrieztas plānās šķēlēs
  • 1 citrona miza, smalki sarīvēta
  • ½ laima miza, smalki sarīvēta
  • 400 ml kokospiena
  • jūras sāls, pastai
  • svaigi malti pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Uzkarsē krāsni 190 grādus karstu. Ar sviestu ietauko 15 x 25 cm lielu stikla cepamtrauku.
  2. Pannā kārto visas sastāvdaļas. Pirmo kārtu noklāj ar kartupeļiem. Tiem pa virsu uzber pusi ķiploku, pusi citrona un laima mizu un pusi čili, kā arī sāli un piparus. Uzklāj vēl vienu kārtu ar kartupeļiem, pārber ar atlikušajām ķiploku šķēlītēm, citrona un laima mizām, čili, sāli un pipariem. Uzklāj pēdējo kārtu ar kartupeļiem un uzlej kokosa pienu, lai viegli pārklāj kartupeļus.
  3. Liec cepties krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā 50 minūtes. Ja jau labu laiku pirms cepšanās beigām sacepums sāk par daudz apbrūnēt, tad pārklāj to ar foliju.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!