Foto: PantherMedia/Scanpix
Tortilja ir viena no zināmākajām Spānijas tapām, kurai katrā mājā ir sava īstā recepte. Citur tā ir mīksta, citrus cietāka, citur ar ceptiem, citur ar vārītiem kartupeļiem. Lai vai kāds būtu pagatavošanas rituāls vai iznākums, sastāvs ir viens – sīpoli, olas un kartupeļi.

Sastāvdaļas:

  • ½ liela nomizota sīpola
  • 5 olas
  • 3 vidēji, nomizoti kartupeļi
  • jūras sāls pēc garšas
  • olīveļļa

Pagatavošana:

  1. Liec kartupeļus sālītā ūdenī un vāri, līdz tie gandrīz mīksti. Nokās kartupeļus un sagriez biezās šķēlēs.
  2. Kamēr vārās kartupeļi, plānās šķēlēs sagriez sīpolus. 
  3. Sakarsē pannā eļļu un uz nelielas liesmas liec cepties sīpolus ar sāli. Kādas 15 minūtes, ik pa laikam maisot. Tad pieber sagrieztos kartupeļus, samaisi un pacep vēl 5 minūtes. Izņem visu no pannas. 
  4. Bļodā liec olas ar sāli un ar dakšiņu visu samaisi. 
  5. Pannā ielej vēl eļļu, lai tā ir pa visu pannu. Sakarsē. Uz vidējas liesmas liec iekšā kartupeļus ar sīpoliem un lej klāt olu. Viegli iemaisi. Ļauj cepties pāris minūtes. 
  6. Tad uzmanīgi noskrāpē maliņas (olu atbrīvojot no pannas malām) un viegli pamaisi, bet ļoti maz un viegli. Cep 10 minūtes vienu pusi. 
  7. Tad ņem kādu lielāku šķīvi. Liec to virsū uz pannas un apmet tortilju otrādi. Tad lēnām ieslidini tortilju atpakaļ pannā ar jēlo pusi uz leju. Pacep vēl 5 minūtes. Pasniedz pēc kādām 5-10 minūtēm, kad tā ir stingrāka.

Recepte: Margit Sperling, Spānija, Madride

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!