Sastāvdaļas:
- 1 liels apelsīns
- 30 g ingvera saknes, nomizota
- 1 kanēļa standziņa
- neliels gabaliņš muskatrieksta (ne pulveris, bet pats rieksts)
- 5 smaržīgie pipari
- 1,5 l ūdens
- 4 lielas tējkarotes medus
Pagatavošana:
- Ar verdošu ūdeni nomazgā apelsīnu. Tad tam ar naža palīdzību nogriez miziņu, bet centies griezt tā, lai klāt nebūtu pārāk daudz balto daļu. Liec miziņas katlā.
- Nelielos gabaliņos sagriez ingveru un arī liec katlā. Pievieno garšvielas, pielej ūdeni un liec vārīties uz vidēji lielas liesmas.
- Kad sāk burbuļot, liesmu nogriez pavisam mazu un vāri 10 minūtes. Tad noņem no liesmas un ļauj tējai atdzist, vienlaikus ievelkoties. Kad tēja ir nedaudz atdzisusi, lej krūzēs un pievieno medu. Pasniedz.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit