Foto: ČetrasSezonas.lv
Ingvera karstais dzēriens ir īsts slimību bieds un aukstā laika kompanjons. Lai ingvera garša pārāk neuzbāztos, tā paslēpta zem apelsīna un garšvielām. Medu pievieno tikai, tēju pasniedzot, un kad tā ir jau diezgan atdzisusi, lai nepazūd medus labās īpašības. Ja tev garšo karsti dzērieni, tad medu ēd ar karotīti un ingvera dzērienu dzer klāt.

Sastāvdaļas:

  • 1 liels apelsīns
  • 30 g ingvera saknes, nomizota
  • 1 kanēļa standziņa
  • neliels gabaliņš muskatrieksta (ne pulveris, bet pats rieksts)
  • 5 smaržīgie pipari
  • 1,5 l ūdens
  • 4 lielas tējkarotes medus

Pagatavošana:

  1. Ar verdošu ūdeni nomazgā apelsīnu. Tad tam ar naža palīdzību nogriez miziņu, bet centies griezt tā, lai klāt nebūtu pārāk daudz balto daļu. Liec miziņas katlā.
  2. Nelielos gabaliņos sagriez ingveru un arī liec katlā. Pievieno garšvielas, pielej ūdeni un liec vārīties uz vidēji lielas liesmas.
  3. Kad sāk burbuļot, liesmu nogriez pavisam mazu un vāri 10 minūtes. Tad noņem no liesmas un ļauj tējai atdzist, vienlaikus ievelkoties. Kad tēja ir nedaudz atdzisusi, lej krūzēs un pievieno medu. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!