Foto: ČetrasSezonas.lv
Maskarpones siera kūka, pasta ar maskarponi un riekstiem, gorgondzola ar maskarponi, maskarpones saldējums, sacepums ar maskarponi, tiramisu un kas tik vēl. Visas šīs un vēl daudzas citas receptes izmanto vienu no Itālijas populārākajiem augsta tauku satura sieriem, kuram raksturīga unikāla, sviestaini krēmīga, maiga un neitrāla garša. Itālijā maskarponi gatavo un ēd jau kopš 12. gadsimta, un šis siers bijis viens no Napoleona iecienītākajiem sieriem. Siers cēlies Lombardijā, bet tagad to gatavo jau visā Itālijā.

Siera tips: svaigais
Piens: govs
Valsts: Itālija
Reģions: visa itālija
Izturēts: gatavs lietošanai pēc 1 dienas

Nekā sarežģīta

Maskarponi patiesībā var iegūt diezgan vienkārši. Karsē 30% saldu krējumu līdz 90 grādiem. Tad pievieno citrona sulu vai kādu citu skābumu - ražojot lielākos apjomos, pievieno arī vīnskābi. Mājas apstākļos lej sietiņā, kas izklāts ar vairākām marles kārtām, un liek notecēties un atdzist ledusskapī. Tas arī viss. Tomēr ir svarīgi, ka visa pamatā, lai izdotos laba maskarpone, ir nepieciešams labs piens, no kā top salds krējums. Tieši tāpēc, ka process no gotiņas līdz sieram ir tik īss, gala produktā ir jūtama katra nianse.

Garšas nianses

Labs maskarpones siers ir krēmīgs, biezs kā mīksts sviests, un mutē jāpaliek patīkamai krēmīgi svaigai garšai. Tam jāsmaržo pēc saldeni svaiga piena.

Kā izmantot

Klasika - tiramisu, bet tas nav viss. Maskarpone savas neitrālās garšas dēļ ir pateicīga izmantošanai gan zupās, sautējumos, gan pie gaļas un zivs ēdieniem, sacepumos, sāļās un saldās tartēs, kūkās un dažādos desertos. Ideāli kopā ar viegli apceptām ābolu šķēlēm un citrona sulu. To bieži vien izmanto kārtainās kūkās kopā ar gorgondzolas sieru un valriekstiem.

Ar ko baudīt

Ja izmanto desertā, tad pasniedz ar saldu desertvīnu. Bet ja sāļajos ēdienos - tad ar citiem vīniem, bet tas atkarīgs no ēdiena veida.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!