Sastāvdaļas:
- 620 g augstākā labuma kviešu miltu
- 25 g svaiga rauga
- 120 g sviesta, istabas temperatūrā
- ½ tējk. jūras sāls
- 60 g cukura sīrupa*
- 30 g apelsīnu sukāžu, smalki sakapātas
- 40 g ķiršu sīrupā, vislabāk - "Amarena", sagriezti 4 daļās**
Rezultāts:
- 20 maizītes
Pagatavošana:
- Sasildi ūdeni 30-35 grādus karstu. Pievieno raugu un pusi miltu. Samaisi šķidru mīklu - ieraugu. Pārkaisi to ar miltu kārtiņu, pārsedz ar drānu vai uzliec vāku un siltā vietā raudzē, līdz tas palielinājies tilpumā divas reizes. Uzsit ar roku, lai ieraugs saplok. Rūgšana ilgs apmēram 1 h-1 h 30 min. atkarībā no tā, cik silta ir tava virtuve.
- Uzrūgušam ieraugam pievieno atlikušos miltus (2-6% miltu atstāj maizīšu veidošanai) un sviestu, kas ar roku saputots kopā ar sāli. Mīci, līdz mīkla kļūst viendabīga, atdalās no rokām un trauka malām.
- Mīklu nolīdzini, pārkaisi ar miltiem, uzliec vāku vai drānu un siltā vietā uzraudzē. Līdz apjoms divkāršojas. Atkal apmēram 1 h-1 h 30 min.
- Iemīci mīklā apelsīnu sukādes un ķiršus, uztaisi mazas formas maizītes un liec tās uz pannas, kas izkaisīta ar miltiem, raudzēties vēl 1 stundu zem dvieļa vai salvetes, līdz maizītes kļūst divreiz lielākas.
- Uzkarsē cepeškrāsni 200 grādus karstu.
- Liec pannu krāsnī, vidējā nodalījumā, cepties kādas 15-20 minūtes, līdz maizītes ir brūnas. Ņem ārā un nedaudz atdzesē uz pannas.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit