Pirmie jaunie kartupeļi ar sviestu un dillēm vasaras sākumā ir ēdiens ar lielo burtu. Šoreiz aicinām tos vēl uzgrilēt, ietītus trīs krāsu mundieros – sārtā laša, baltā vistas filejas un brūnā bekona "mētelītī". Šis ir ideāls ēdiens dārza svētkiem. Klāt pasniedziet aromātisku krējuma, majonēzes un ķiploku mērcīti.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 30 mazi kartupelīši
  • 10 plānas šķēles svaiga laša
  • 10 plānas šķēles bekona
  • 10 plānas šķēles svaigas vistas filejas (2 vistas filejas)
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 3-4 ēdamkarotes mīksta sviesta
  • 3 ēdamkarotes sasmalcinātu diļļu
  • 6 koka irbulīši

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes skāba krējuma
  • 3 ēdamkarotes majonēzes
  • 2 ķiploku daiviņas
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošanas gaita:

Kartupeļi "mundieros":

1. Kartupeļus nomazgā un liek vārīties. Vāra ~ 5 minūtes, līdz kartupeļi ir gandrīz gatavi, bet mazliet stingri. Svarīgi, lai tie nesāk plaisāt. Tad tos nokāš un atdzesē.

2. Koka irbulīšus uz 20-30 minūtēm iemērc aukstā ūdenī, lai tie cepšanas procesā nesadegtu. Mīkstu vai kausētu sviestu sajauc ar saspiestām ķiploka daiviņām.

3. Sagatavo "mundierus". Gatavās šķēlītes samēro ar kartupeļiem, lai strēmelītes būtu līdzīga platuma. Ja šķēlītes ir stipri platākas, tās var pārgriezt uz pusēm.

4. Vistas filejas un laša strēmelītes pārklāj no vienas puses ar sviesta-ķiploku maisījumu. Atlikušo maisījumu pataupa glazūrai.

5. Kartupelim aptin apkārt strēmelīti tā, lai ķiploku sviests būtu ietīts uz iekšpusi, un tūlīt sprauž uz iesmiņa. 10 kartupeļus aptin ar bekonu, 10 - ar vistas filejas strēmelītēm un pēdējos 10 ietin plāni sagrieztās laša šķēlītēs. Uz katra iesmiņa uzdur piecus kartupeļus. Visu apkaisa ar sāli un pipariem. Sakārto tā, lai kartupeļu nenosegtā daļa visiem bumbuļiem būtu uz vienu pusi.

6. Atlikušo sviesta-ķiploku maisījumu sajauc ar sasmalcinātām dillēm un šķipsniņu sāls.

7. Uz sakarsētām oglēm iesmiņus liek cepties tā, lai kartupeļu nenosegtā daļa būtu uz leju. Kad viena puse apbrūnējusi, apgriež uz otru pusi un arī apcep brūnu. Ar karotīti uz kartupeļiem liek diļļu-ķiploku sviesta glazūru un timiāna zariņu. Ja grilam ir vāks, aizver to uz 5 minūtēm.

Mērce:

Sagatavo mērcīti. Ķiploka daiviņu smalki sakapā vai izspiež caur ķiploku spiedi. Sajauc bļodā krējumu ar majonēzi un ķiplokiem. Pēc garšas pievieno šķipsniņu sāls. Iesmiņus pasniedz galdā karstus ar mērci un svaigiem salātiem.

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!