Sastāvdaļas:
- 10 g sviesta
- 150 g vītinātas gaļas, mazos kubiņos
- 600 g plāni sagrieztu cukini
- 5 ķiploka daivas, plāni sagrieztas
mērcei:
- 10 g sviesta
- 1 ēd.k. kukurūzas cietes*
- 300 ml piena
- 1 tējk. jūras sāls
- 2 tējk. TABASCO® sarkano piparu mērces
- 100 g maskarpones siera
- 50 g cietā siera, smalki sarīvēts
Papildinājumi:
- * var aizstāt ar miltiem, bet tad katliņā jāizkausē sviests, jāpievieno milti, jāpacep maisot 2 minūtes un tad jāpievieno piens.
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ar sviestu ietauko keramikas formu.
- Tajā klāj vienā kārtā cukīni šķēles, uzliec pusi ķiploku un gaļas, tad kārto otru kārtu, atkal ķiplokus un gaļu.
- Katliņā lej 250 ml piena un pieliec sviestu. Sildi uz nelielas liesmas. Tikmēr mazā bļodiņā samaisi kukurūzas cieti ar atlikušo pienu un, visu laiku maisot, pielej karstajam pienam, kas ir katliņā. Vāri uz lielas liesmas 5 min, līdz mērce sāk sabiezēt. Pievieno jūras sāli un TABASCO® piparu mērci.
- Atsevišķā bļodā liec maskarpones sieru un pielej pusi mērces. Kārtīgi samaisi un pielej otru pusi mērces. To pārlej cukini un gaļai. Pārber ar cieto sieru.
- Cep 35 minūtes, izņem ārā un pasniedz.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit