Puravu un kartupeļu krēmzupa

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Klasiku klasika – puravu un kartupeļu zupa. Ideāla, silta, aromātiska un tik sātīga. Ir vērts uztaisīt vismaz reizi gadā, bet droši – arī biežāk.

Sastāvdaļas:

  • 4 ēd.k. olīveļļas
  • 50 g smalki sakapātu sīpolu
  • 210 g puravu, sagriezti nelielos gabalos
  • 500 g nomizotu kartupeļu, nelielos kubiņos
  • 600 ml vistas vai dārzeņu buljona
  • 3 zariņi timiāna
  • 100 ml salda krējuma
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari
  • 20 g lazdu rieksti, rupji sakapāti
  • 20 g cietā siera, smalki sarīvēts

Pagatavošana:

  1. Katlā lej eļļu, sakarsē un pievieno sīpolus ar puraviem. Pieber sāli, samaisi un sautē, ik pa laikam maisot, 20 minūtes. Tad pievieno kartupeļus, pielej buljonu, pieliec timiānu un vāri 20 minūtes, līdz kartupeļi gatavi.
  2. Noņem no liesmas, izņem zaļumus un sablenderē. Izberz caur sietu, lej atpakaļ katlā. Pielej saldu krējumu, pagaršo, vai pietiek sāls un piparu. Uzvāri, līdz uzmetas pirmais burbulis, un pasniedz.
  3. Uzber lazdu riekstus un sieru vai piparus.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!