Sastāvdaļas:
- 4 ēd.k. olīveļļas
- 50 g smalki sakapātu sīpolu
- 210 g puravu, sagriezti nelielos gabalos
- 500 g nomizotu kartupeļu, nelielos kubiņos
- 600 ml vistas vai dārzeņu buljona
- 3 zariņi timiāna
- 100 ml salda krējuma
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari
- 20 g lazdu rieksti, rupji sakapāti
- 20 g cietā siera, smalki sarīvēts
Pagatavošana:
- Katlā lej eļļu, sakarsē un pievieno sīpolus ar puraviem. Pieber sāli, samaisi un sautē, ik pa laikam maisot, 20 minūtes. Tad pievieno kartupeļus, pielej buljonu, pieliec timiānu un vāri 20 minūtes, līdz kartupeļi gatavi.
- Noņem no liesmas, izņem zaļumus un sablenderē. Izberz caur sietu, lej atpakaļ katlā. Pielej saldu krējumu, pagaršo, vai pietiek sāls un piparu. Uzvāri, līdz uzmetas pirmais burbulis, un pasniedz.
- Uzber lazdu riekstus un sieru vai piparus.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit