Krāsnī ceptas ķirbja šķēles ar bekonu un sieru  (20)

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Ķirbis ir ideāls dārza produkts, tas ir tik dažāds un tik dažādi pagatavojams. Tas sader gan ar gaļām, gan ar zivīm, gan ar sieriem un, protams, kā pamatēdiens pats par sevi. Tieši šis ēdiens ir lielisks kā pamatēdiens, kurā apvienojas gan gaļa, gan rieksti, gan siers un, protams, galvenais – pats ķirbis.

Sastāvdaļas:

  • 1,5 kg riekstu ķirbja (vai kāda cita miltaina ķirbja ar oranžu iekšu)
  • 2 ēd.k. auksta spieduma kaņepju eļļas
  • 6 ēd.k. virgin olīveļļas
  • ½ tējk. svaigi maltu melno piparu
  • ¼ tējk. jūras sāls (vai pēc garšas)
  • 10 balto piparu graudiņi, saberzti
  • 30 g vai 10 plānas šķēles vītināta bekona (var plāni sagrieztu žāvētu bekonu)
  • 60 g svaigā siera bumbu, piem., "Trikātas"
  • 30 g grauzdētu lazdu riekstu, rupji sakapāti

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
  2. Uz pannas liec ķirbja šķēles ar mizu uz leju. Pārslaki ar abām eļļām un pārliecinies, vai tās pārklāj visus ķirbjus. Vislabāk samaisi ar rokām. Pārber ar abiem pipariem un sāli.
  3. Liec krāsns vidējā nodalījumā un cep 40-45 minūtes vai līdz brīdim, kad ķirbis gatavs.
  4. Izņem pannu no krāsns, uzliec virsū bekona šķēles un ieliec krāsnī cepties vēl tik ilgi, līdz bekons kļuvis kraukšķīgs.
  5. Ņem pannu ārā, uzber gan riekstus, gan sieru un pasniedz vai nu ar visu pannu galda vidū, vai jau saliekot pa šķīvjiem.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!