Foto: Publicitātes foto
Galerijā "Istaba" 10. decembrī atklās Agritas Krieviņas personālizstādi "Ziemassvētku stāsti", portālu "Delfi" informē galerijas pārstāvji.


Izstādes iedvesmai kalpojuši visvisādi – ar Ziemassvētkiem saistīti stāsti, pārstāvot dažādus laikus, tautības, reliģiskās pārliecības un izpausmes – gan no citiem saklausīti, gan pašas mākslinieces piedzīvoti un sajusti Ziemassvētki un pārdomas par tiem.

"Tie nav tikai mani, tie ir mūsu kopīgi Ziemassvētki – ar atmiņām, cerībām, sapņiem. Kaut kas skaists, grezns un vienlaicīgi arī naivs. Saskanīgs un reizē pretrunīgs. Laiks, kad priekšplānā izvirzas gan cilvēcīgās attiecības, gan pirkšanas trakums," saka Agrita Krieviņa.

Izstādē līdzās Ziemassvētku stāstiņiem, kas kā mazi maketiņi ieskicēti kartona kastēs, stājas piezīmes, kolāžas, piparkūku mājiņas, Ziemassvētku ēdienu receptes, dažādu laiku fotogrāfijas, atklātnes, atpazīstami svētku atribūti. Vietu atradušas arī mākslinieces radītās medību trofejas – liels klāsts briežu, kā arī realizētās jaunradītās idejas.

"Agritas Krieviņas ar bērnišķīgu aizrautību veidotos darbus vienmēr raksturo spoža un asprātīga ideja to pamatā, kas apvienojas ar apbrīnojamu tehnisko izpildījumu. Tiem raksturīgais naivums un sirsnība ir piederīgs Ziemassvētkiem," raksta galerijas pārstāvji.

Izstādes atklāšanā tiks prezentēta arī pirms gada izdoto – Agritas zīmēto ģērbjamo papīra zvēru leļļu "otrā sērija" – tautastērpu kolekcija.

Izstāde "Ziemassvētku stāsti" galerijā "Istaba" būs skatāma līdz 12. janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!