Jēra ribas ar sīpoliem un lēcām  (5)

Delfi

Foto: ČetrasSezonas.lv
Šādi gatavot jēru man iemācīja kāds jēra gaļas audzētājs. Un tiešām, atstājot sīpolus pamatnē un jēru virsū uz mazas liesmas sautēties 2 h, iznākums ir dievīgs. Tikai izmanto pannu vai katlu, kurā sīpoli ir nevis vienā kārtā, bet divās vai trijās (lai nepiedegtu). Kopā ar lēcām ēdiens ir ne tikai sātīgs, bet arī veselīgs.

Sastāvdaļas:

  • 480 g nomizotu sīpolu, sagriezti šķēlēs
  • 500 g jēra ribiņu, sadalītas pa divām ribiņām vienā gabalā
  • 3 ēd.k. rapšu eļļas
  • 2 ēd.k. (40 g) adžikas
  • ½ čili, sagriezts plānās strēmelēs
  • jūras sāls pēc garšas
  • melnie pipari pēc garšas

lēcām:

  • 150 g lēcu
  • 5 timiāna zariņi

Pagatavošana:

  1. Katliņā liec pa visu apakšu sīpolus, vislabāk - divās vai trīs kārtās. Uzber čili.
  2. Sajauc ribiņas ar adžiku un uzliec uz sīpoliem, bet nemaisi. Uzliec katlam vāku. Sautē uz ļoti mazas liesmas 2 stundas. Nemaisot un neaiztiekot.
  3. Tikmēr katliņā uzvāri ūdeni ar sāli. Kad ūdens vārās, liec iekšā lēcas un timiānu. Vāri, līdz lēcas gatavas.
  4. Pasniedz, sajaucot lēcas ar sīpoliem un pa virsu liekot jēra ribiņas.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!