Sastāvdaļas:
- 480 g nomizotu sīpolu, sagriezti šķēlēs
- 500 g jēra ribiņu, sadalītas pa divām ribiņām vienā gabalā
- 3 ēd.k. rapšu eļļas
- 2 ēd.k. (40 g) adžikas
- ½ čili, sagriezts plānās strēmelēs
- jūras sāls pēc garšas
- melnie pipari pēc garšas
lēcām:
- 150 g lēcu
- 5 timiāna zariņi
Pagatavošana:
- Katliņā liec pa visu apakšu sīpolus, vislabāk - divās vai trīs kārtās. Uzber čili.
- Sajauc ribiņas ar adžiku un uzliec uz sīpoliem, bet nemaisi. Uzliec katlam vāku. Sautē uz ļoti mazas liesmas 2 stundas. Nemaisot un neaiztiekot.
- Tikmēr katliņā uzvāri ūdeni ar sāli. Kad ūdens vārās, liec iekšā lēcas un timiānu. Vāri, līdz lēcas gatavas.
- Pasniedz, sajaucot lēcas ar sīpoliem un pa virsu liekot jēra ribiņas.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit