Foto: Publicitātes foto

Viedspēles Ciemos ceturtajā sērijā ātruma dzīta neuzmanība spēles līderiem – Viesītes vīriem – teju maksāja vienu no viņu sešām kājām un ietekmēja turpmāko spēles gaitu. Veicot kārtējo uzdevumu, ceļa traumu guva raidījuma dalībnieks Alfons Žuks.

Kā stāsta Alfons, raidījuma otrā uzdevuma laikā viņš guva traumu, iekrītot akā. Negadījums notika spēles laukumā, Baldones sanatorijas grausta teritorijā, kur Ciemos dalībnieks laikus nebija pamanījis tuvojošos šķērsli.

Raidījuma operators Matīss Spaile, kurš šajā dienā sekoja Viesītes komandas spēles gaitai, stāsta, ka Ciemos dalībnieks negaidīti pagaisis no viņa un komandas dalībnieku redzesloka.

 "Šī komanda no pārējām atšķiras ar to, ka spēlē liek lietā visu sportisko iemaņu arsenālu. Tāpēc, ilgi nedomājot, nebaidījās doties iekšā ne pašā graustā, ne mērot līdz šim nepārbaudītas takas, lai tikai neatpaliktu no pārējām Ciemos komandām. Un, tā kā aka atradās zaļajā zonā, to ne uzreiz bija iespējams pamanīt," stāsta Spaile.

Par laimi, vecā aka nav bijusi pārāk dziļa, bet gūtās traumas dēļ Alfons spēli Baldonē neturpināja.

"Pēc šī atgadījuma spēli vairs neturpināju, pārējos uzdevumus veica Jānis un Kristaps pašu spēkiem. Atlikušajā dienas daļā sazinājos ar viņiem telefoniski un noslēgumā sagaidīju finišā," atceras Viesītes komandas cīņu biedrs.

Lai arī no raidījuma veidotāju puses tika piedāvāta hospitalizācija, Alfons no tās atteicies. "Tā ir sen gūta trauma no futbola spēles, tāpēc neuzskatīju par vajadzību doties prom. Esmu sportists pēc dabas - biju noskaņots uz rezultātu un tas bija jāsasniedz," atzīst Alfons.

Tā kā Baldonē vairs nestrādā slimnīca, bet uz vietas dežurē tikai ātrās palīdzības mašīna, tad filmēšanas komanda palīdzības meklēšanā iesaistīja arī pašu Baldones komandu, kura pa vidu savu uzdevumu pildīšanai bija gatava gan sazināties ar vietējiem mediķiem, gan no mājām piegādāt elastīgo saiti.

Vaicāts, kā gūtā trauma ietekmējusi turpmāko dalību raidījumā, Alfons apņēmības pilns attrauc, ka nevienā brīdī nav domājis par izstāšanos no spēles: "Šis notikums spēles iznākumu Baldonē īpaši neietekmēja, zaudējām tikai uz laiku!"

Tomēr, kā atzīmē raidījuma veidotāji, jau nākamajā epizodē skatītāji varēs pārliecināties, ka Viesītes komandas solis vairs nav tik raits.

Lai gan Viesītes komandas cīņu biedrs jūtas jau daudz labāk, ikdienas ritms tomēr ir mainījies, jo ir ierobežotas iespējas gan pārvietoties, kur nu vēl turpināt intensīvi un regulāri sportot.

Turklāt turpmākie medicīniskie izmeklējumi parādīs, vai gadījumā nepieciešama ķirurģiskā iejaukšanās.

Jau iepriekš ziņots, ka šova dalībnieki uzvaras dēļ ir gatavi uz visu! Raidījuma varoņi jau līdz šim ir izcēlušies ar dažādām viltībām, piemēram, dienu iepriekš ierodoties pilsētās, lai izpētītu spēles laukumu. Viesītes komanda spērusi soli vēl tālāk - sarunājusi palīgu, kurš spēles laikā gādā par transportu, kolīdz tas nepieciešams.

Atgādinām, ka pēc pirmajām piecām sērijām spēli pametīs tā komanda, kurai būs veicies vismazāk. Pēc tam - katrā etapā pa vienai, lai spēles finālā, sacenšoties trim komandām, pārliecinātos, kurā Latvijas novadā dzīvo visvarošākā un viedākā komanda!

Televīzijas viedspēle Ciemos ir Latvijas Mobilā Telefona un VFS Films kopdarbs. Raidījumu LTV1 ēterā var redzēt katru ceturtdienu plkst. 19:15 ar atkārtojumu tās pašas nedēļas sestdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!