Bioloģisko līmi vēnu ārstēšanā pasaulē pielieto jau 5 gadus un to ASV Pārtikas un zāļu pārvalde (FDA) ir atzinusi par drošu un efektīvu

Operācijas laikā vēna tiek slēgta no iekšpuses ar speciālu bioloģisko līmi, kas ir ķermeņa temperatūrā. Šī metode salīdzinoši ar citām termiskām vēnu ārstēšanas metodēm pilnībā izslēdz nervu bojājumu risku un asinsizplūdumu veidošanos. Operācija ir nesāpīga, pēc operācijas nav jānēsā kompresijas zeķes, nav nepieciešamas pārsiešanas un pēcoperācijas aprūpe.

Paciente Lilija dalās savās sajūtās pēc operācijas ar bioloģisko līmi.

Pat bez anestēzijas es nejutu nekādas sāpes!

- Nākot uz konsultāciju pie daktera I. Ūdra, man uz rokas jau bija citā klīnikā izsniegts nosūtījums uz operāciju. Bet tā kā ārsts man nebija izskaidrojis operācijas gaitu un es ļoti baidos no sāpēm, šo operāciju atliku. VC4 dakteris vienkāršā un saprotamā veidā iepazīstināja ar visiem iespējamajiem operāciju veidiem un izskaidroja to plusus un mīnusus. Pati operācija, ko drīzāk var nosaukt par procedūru, mani pārsteidza, jo tās laikā - pat bez anestēzijas - es nejutu nekādas sāpes. Vēl joprojām nevaru noticēt, ka ir tādas tehnoloģijas! Jau pēc stundas devos mājās, nejūtot nekādu diskomfortu.

Pēc piecām dienām man bija sadzijušas čūlas, kuras 10 gadu garumā radīja diskomfortu un mokošas sāpes. Esmu sajutusi, ka VC4 prioritāte ir pacientu labsajūta, jo pēc operācijas pat saņēmu BVK izsniegtu kvalitātes sertifikātu - mūža garantiju, ka asiņu plūsma operētajā vēnā neatgriezīsies, bet ja tas tomēr notiktu, es saņemtu ārstēšanu bez maksas.

Ints Ūdris, BVK vadošais speciālists:
Tā kā pacientei bija psiholoģiskas bailes no ķirurģiskām manipulācijām, kā arī
atsevišķas blakusslimības, kuru dēļ neiesaka anestēziju, tika izvēlēta biolīmes metode.

http://www.venas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!