Foto: DELFI
Studenti ir mūsu valsts nākotne. DELFI kā vadošais medijs Latvijā vēlas, lai arī nākotnē būtu profesionāli mediju speciālisti, kas piedāvā dažādu žanru žurnālistiku multimediālās platformās. Cerot uz jaunās paaudzes potenciālajiem panākumiem nākotnē un stiprinot žurnālistikas līmeni Latvijā, DELFI ziedo 10 000 eiro Latvijas Universitātes (LU) fondam divu studentu stipendijām – katram 5000 eiro, lai motivētu topošos mediju speciālistus kļūt par izcilniekiem.

“Jau otro gadu DELFI piešķir stipendiju topošajiem Latvijas mediju vides izcilniekiem, lai dotu savu artavu žurnālistikas nākotnes attīstībā. Mēs ļoti lepojamies ar Paulas Annas un Litas gudrību, mērķtiecību un čaklumu un turpinām sekot līdzi viņu izaugsmei. Šogad esam pavēruši iespēju plašākai studentu auditorijai un aicinām pieteikties DELFI stipendijai ne tikai LU studentus, bet citu augstskolu topošos žurnālistus un multimediju speciālistus. Esmu pārliecināts, ka pēc 5–10 gadiem DELFI stipendiātu vārdus redzēsim starp Latvijas mediju vides spīdekļiem,” par stipendiju stāsta DELFI galvenais redaktors Ingus Bērziņš.

Stipendijai var pieteikties visu akreditēto Latvijas augstskolu komunikācijas zinātņu programmas pamatstudiju studenti, sākot no 2. kursa, kuri izvēlējušies studijas žurnālistikas vai multimediju producēšanas apakšprogrammā. Bez studiju programmas uz stipendiju var pretendēt centīgi, mācībās spējīgi un sabiedriskajā dzīvē aktīvi studenti, kuru vidējā svērtā atzīme ir augstāka par 7,5 ballēm.

Pagājušajā gadā DELFI stipendiju saņēma divas topošās žurnālistes – Lita Lūse un Paula Anna Koškina.

“DELFI stipendija man nozīmē ļoti daudz, jo savā ziņā tas ir apstiprinājums tam, ka tas ceļš, kuru esmu izvēlējusies, ir pareizais. Protams, arī praktiskā ziņā tas krietni atvieglo manu ikdienas dzīvi,” savos iespaidos par saņemto stipendiju dalījās Lita.

Arī Paula Anna bija gandarīta par novērtējumu: “DELFI stipendija man ir kā milzīga motivācija būt labākajai sevis versijai, parādot, ko spēju un ka varēšu būt vēl labāka. Tieši tas man šķiet vissvarīgākais un motivējošākais – šī uzticība maniem spēkiem.”

Pirmās DELFI stipendijas ieguvējas iedvesmo arī pārējos censoņus pieteikties un ticēt saviem spēkiem pierādīt sevi – ir tikai jāgrib un jādara.

Pretendentu izvērtēšanā piedalīsies DELFI galvenais redaktors Ingus Bērziņš, DELFI Nacionālo un biznesa ziņu nodaļas redaktors, Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes loceklis Filips Lastovskis, LU Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) dekāns profesors Jānis Ikstens, LU SZF Komunikācijas studiju nodaļas žurnālistikas moduļa koordinatore Vita Dreijere, aģentūras LETA galvenais redaktors, Latvijas Žurnālistu asociācijas valdes loceklis Pēteris Zirnis, LU fonda izpilddirektore Laila Kundziņa.

Pieteikšanās 2019./2020. akadēmiskā gada stipendijai notiek līdz 30. septembrim.

Pieteikties stipendijai var mājaslapā www.fonds.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!