Foto: DELFI.lt

Rietumiem jābūt vienotai nostājai un plānam, kā uzvarēt karā, ekskluzīvā intervijā "Delfi.lt" norāda Ukrainas parlamenta vicespīkere Olena Kondratjuka. Viņasprāt, paziņojumi par Rietumu karaspēka sūtīšanu uz Ukrainu liecina, ka Eiropā "sistēma" jeb pieeja ir mainījusies. Viņasprāt, tas varētu nozīmēt "kaut kādas otrās frontes un citu iespēju" parādīšanos.

Lietuva ir viena no tām Ukrainai draudzīgajām valstīm, ar kurām šobrīd notiek sarunas par divpusēju vienošanos drošības garantijām. Sakiet, lūdzu, kādā stadijā tās ir?

Es teiktu, ka tās ir nevis "drošības garantijas", bet gan sadarbība drošības jomā. Šādas vienošanās esam jau parakstījuši ar Vāciju, Franciju, Dāniju un Lielbritāniju. Protams, tā ir vienošanās par mijiedarbības priekšnoteikumiem drošības jomā, militāri. Manuprāt, tas ir ļoti svarīgi, jo zinām, ka Lietuva savukārt sadarbojas ar savām kaimiņvalstīm, Latviju un Igauniju, sargājot robežas. Arī Lietuva robežojas ar Baltkrieviju.

Redzam, ka daudzi notikumi šobrīd arī ir draudīgi, manuprāt. Lietuva to jūt. Uzskatu, ka jāveido sadarbība, lai veidotu ļoti lielu militāri rūpnieciskā kompleksa koalīciju. Starp mūsu valstīm pastāv arī izpratne, kā mēs varam pietuvoties pilntiesīgai dalībai NATO un Eiropas Savienībā.

Tikmēr par tādu pašu stabilitāti nevar runāt sadarbībā ar Poliju. No vienas puses – valdība Ukrainu ir atbalstījusi kopš kara sākuma, no otras puses – tie paši zemnieku nemieri pierobežā. Kā to risināt?

Es to dalītu vairākās daļās. Pirmkārt, zemnieku protesti notiek

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!