Foto: AP/Scanpix/LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns ieradās militārajās mācībās, lai vadītu totalitārās valsts jaunos kaujas tankus, aicinot pielikt lielākas pūles, lai sagatavotos karam, ceturtdien ziņo valsts mediji, uz kuriem atsaucas "France24".

Phenjanas rīkotās mācības bija paredzētas, lai pārbaudītu tankistu kaujas spējas, un tajās izmantoja jaunā tipa tanku, ko Kims nosauca par "pasaulē visspēcīgāko". Kims arī iekāpa vienā no jaunā tipa tankiem un pats to vadīja, "pastiprinot mūsu armijas tankistu augsto kaujiniecisko garu", sacīja Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Ziemeļkoreja kopš 2022. gada sākuma biežāk veikusi ieroču izmēģinājumus, cenšoties modernizēt un paplašināt savu kodolieroču un raķešu arsenālu. Savukārt ASV un Dienvidkoreja ir paplašinājušas divpusējās un arī trīspusējās mācības, kurās ir iesaistīta Japāna.

Kims, visticamāk, vēlas izmantot savu modernizēto ieroču arsenālu, lai iegūtu ASV piekāpšanos, piemēram, plašu starptautisko sankciju atvieglošanu Ziemeļkorejai, norāda eksperti. Sagaidāms, ka Ziemeļkoreja šogad paplašinās savas testēšanas aktivitātes un pastiprinās kareivīgo retoriku, jo gan ASV, gan Dienvidkorejā notiks vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!