Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja kopš jūlija uz Krieviju ir nosūtījusi aptuveni 6700 konteineru ar miljoniem munīcijas, lai atbalstītu tās karu pret Ukrainu, raksta aģentūra "Reuters".

Pirmdien notikušajā brīfingā vietējiem medijiem Dienvidkorejas aizsardzības ministrs Šins Vonsiks sacīja, ka konteineros varētu būt vairāk nekā 3 miljoni 152 mm artilērijas šāviņu vai 500 000 122 mm patronu. "Iespējams, tas varētu būt abu [munīciju] sajaukums, un var teikt, ka ir nosūtīti vismaz vairāki miljoni šāviņu," norādīja Šins.

Simtiem Ziemeļkorejas munīcijas rūpnīcu izejmateriālu un elektrības trūkuma dēļ strādā ar aptuveni 30% no savas jaudas, bet tās, kas ražo artilērijas šāviņus Krievijai, darbojās "pilnā sparā", viņš piebilda.

Seula un Vašingtona ir apsūdzējušas Phenjanu un Maskavu ieroču tirdzniecībā un nosodījušas Ziemeļkoreju par ieroču piegādi Krievijai izmantošanai pret Ukrainu.

ASV Valsts departamenta jaunākajā ziņojumā teikts, ka Ziemeļkoreja kopš septembra ir piegādājusi Krievijai vairāk nekā 10 000 munīcijas vai ar to saistīto materiālu konteineru. Apmaiņā Ziemeļkoreja ir saņēmusi aptuveni 9000 konteineru, kuros pārsvarā ir pārtikas krājumi, kas, pēc Šīna teiktā, ir palīdzējis stabilizēt cenas totalitārajā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!