Foto: AP/Scanpix / LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns dāvanā no Krievijas diktatora Vladimira Putina saņēmis automašīnu "personīgai lietošanai", atsaucoties uz ziņu aģentūras KCNA ziņām, vēsta medijs "Sky News".

Aģentūra norādījusi, ka Krievijā ražotā automašīna 18. februārī nogādāta Kima augstākajiem palīgiem.

Ziemeļkorejas līdera māsa "Krievijas pusei pieklājīgi nodeva Kima Čenuna pateicību Putina kungam, uzsverot, ka dāvana kalpoja kā nepārprotams apliecinājums īpašajām personiskajām attiecībām starp abiem līderiem", ziņoja KCNA.

Foto: Kadrs no video

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs valsts ziņu aģentūrai "RIA Novosti" apstiprināja, ka Ziemeļkorejas līderis saņēmis automašīnu "Aurus". Ražotāju mājaslapā norādīts, ka automašīna ir Krievijas pirmais pilna izmēra luksusa sedans. "Aurus" ir arī automašīna, ar kuru Krievijas diktators ikdienā pārvietojas, norāda medijs.

Kopš abu līderu tikšanās pagājušā gada septembrī abas valstis ir izveidojušas ciešākas attiecības. Tāpat iepriekš ziņots, ka Ziemeļkoreja piegādājusi Krievijai ieročus tās agresijā pret Ukrainu. Tomēr, kā norāda "Sky News" Putina dāvana varētu būt Apvienoto Nāciju organizācijas (ANO) aizlieguma piegādāt Ziemeļkorejai transportlīdzekļus pārkāpums, ko arī Maskava bija piekritusi pieņemt pret Phenjanu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!