Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānija iesniegusi Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ekspertu grupai satelītfotogrāfijas ar Ziemeļkorejas sūtījumiem Krievijai centienos sākt oficiālu izmeklēšanu par abu valstu ieroču darījumiem, kas pārkāpj starptautiskās sankcijas, ziņo medijs "The Guardian".

Ziemeļkoreja jau kopš septembra ir apsūdzēta ballistisko raķešu un simtiem tūkstošu artilērijas šāviņu piegādēs Krievijai tās uzsāktajam karam Ukrainā.

"The Guardian" izdevies apskatīt vēl nepublicētu Lielbritānijas aizsardzības izlūkošanas ziņojumu, Tajā redzami attēli ar trīs Krievijas kuģiem "Maia", "Angara" un "Maria", kuros Ziemeļkorejas Nadžinas ostā, kā apgalvojusi Lielbritānija, iekrauti konteineri, kas tālāk vesti uz Krievijas austrumu ostām. Fotogrāfijas uzņemtas laika posmā no septembra līdz decembrim.

Lai gan varasiestādēm neesot izdevies identificēt, kas tieši atrodas konteineros, uzmanība esot vērsta uz ASV paziņojumu, ka Krievija karā pret Ukrainu izmantojusi Ziemeļkorejas ballistiskās raķetes. Baltais nams janvāra sākumā ziņoja, ka Krievija triecienos pret Ukrainu izmantojusi no Ziemeļkorejas iegūtās tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes (SRBM). Nacionālās drošības padomes koordinators Džons Kirbijs nodēvēja Ziemeļkorejas ieroču nodošanu Krievijai par "nozīmīgu un satraucošu notikumu eskalāciju".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!