Foto: AFP/Scanpix/LETA

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels šonedēļ pēc tikšanās ar līderiem Vašingtonā norādīja, ka jauna atbalsta nodrošināšana Ukrainai nevar gaidīt, jo kara iznākums tiks izlemts šī gada pavasarī un vasarā, ziņo aģentūra "Reuters".

Laikā, kad Vašingtonā starp politiskajiem spēkiem aktīvi norisinās diskusijas par militārās palīdzības turpināšanu Kijivai, Borels žurnālistiem komentēja, ka viņa vēstījums ASV politikas veidotājiem ir: "Lai arī kas ir jādara, tas ir jādara ātri."

"Tā ir taisnība. Mums ir jāpalielina savs atbalsts, jādara vairāk un ātrāk. Tāpēc mēs palielinām savas rūpnieciskās aizsardzības spējas. Tas attiecas arī uz ASV," sacīja Borels, atsaucoties uz Eiropas centieniem atbalstīt Ukrainu tās aizsardzībā pret agresorvalsts uzbrukumiem.

"Nākamie mēneši būs izšķiroši. Daudzi analītiķi šovasar sagaida lielu Krievijas ofensīvu, un Ukraina nevar gaidīt līdz nākamo ASV vēlēšanu iznākumam," piebilda ES pārstāvis.

Līdz šim ASV Pārstāvju palātas spīkers Maiks Džonsons ir atteicies izsludināt balsojumu par likumprojektu, kas Ukrainai paredzētu 60 miljardu dolāru palīdzību. Palīdzības pakete ir apstiprināta ASV Senātā, bet ir iestrēgusi Kongresā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!