Foto: Pixabay

Laupītāji nozaguši 30 miljonus dolāru skaidrā naudā no Losandželosas naudas glabātuves, raksta "Sky News".

Šī ir viena no lielākajām laupīšanas operācijām Kalifornijas štata pilsētas vēsturē.

Bandīti ēkā ielauzās caur jumtu Lieldienu svētdienas vakarā, avoti pastāstīja laikrakstam "LA Times", un laupīšanas fakts tika konstatēts tikai tad, kad naudas glabātuvi atvēra nākamajā dienā. Nav skaidrs, kā noziedznieki izvairījās no signalizācijas iedarbināšanas. Turklāt, aplūkojot seifu no ārpuses, nebija pazīmju, ka notikusi ielaušanās.

Objekts atrodas Silmaras rajonā Sanfernando ielejā un tiek izmantots, lai uzglabātu un apstrādātu skaidru naudu no vietējiem uzņēmumiem, sacīja policijas komandiere Elaine Moralesa.

Ļoti maz cilvēku būtu zinājuši par lielajām skaidras naudas summām, kas uzglabātas ēkā, ziņoja "LA Times". Izmeklēšanu par noziegumu kopā ar policiju veic FIB.

Laikraksts arī norāda, ka ielaušanās naudas glabātuvē raksturojama kā sarežģīta noziedzīgā operācija, un tā liecina par pieredzējušu bandītu iesaisti. Tādu, kuri zināja, kā nepamanīti iekļūt drošā objektā.

Lielākā iepriekšējā skaidras naudas nolaupīšana Losandželosā notika 1997. gada 12. septembrī, kad gangsteri nozaga 18,9 miljonus dolāru no kādreizējā "Dunbar Armored" objekta. Bandītus toreiz eventuāli notvēra.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!