Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Piektdien, 10. maijā, ap pulksten 5 no rīta krievu okupanti mēģinājuši pārraut Ukrainas aizsardzības līniju Harkivas apgabalā, atsaucoties uz Ukrainas Aizsardzības ministriju, vēsta aģentūra UNIAN.

Ministrijas paziņojumā norādīts, ka Ukrainas bruņotie spēki aizsargā pozīcijas, bet Volčanskas virzienā ienaidnieks veica gaisa triecienus ar vadāmajām aviobumbām.

"Sākoties naktij, krievu okupanti ar artilērijas atbalstu pastiprināja uguns spiedienu pret mūsu aizsardzības priekšējo malu. Aptuveni piecos no rīta ienaidnieks bruņutehnikas aizsegā mēģināja izlauzties cauri mūsu aizsardzības līnijai," paziņoja ministrija.

Uz šo brīdi uzbrukumi ir atvairīti, bet turpinās dažādas intensitātes kaujas, atzīme iestāde.

"Aizsardzības stiprināšanai šajā frontes sektorā nosūtītas rezerves vienības. Ukrainas bruņotie spēki turpina noturēt ienaidnieka uzbrukumu," pauž ministrija.

Savukārt Volčanskas kara administrācija izziņojusi iedzīvotāju evakuāciju pastiprināto uzbrukumu dēļ, raksta UNIAN.

Analītiķi jau iepriekš ir norādījuši, ka Krievija veido spēkus, lai uzbruktu Harkivai. ASV bāzētā domnīca ISW sprieda, ka okupanti varētu mēģināt veikt ierobežotus uzbrukumus vai veikt pārrobežas reidus Harkivas un Sumu apgabalos.

Piektdien Kijiva ziņoja, ka okupanti ir pastiprinājuši apšaudes ziemeļu virzienā, tostarp triecieni galvenokārt vērsti pret Harkivas apgabala pilsētu Volčansku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!