Foto: AP/Scanpix/LETA

Polija apsver iespēju izmantot savas pretgaisa aizsardzības sistēmas Ukrainas pierobežā, lai no Polijas teritorijas notriektu Krievijas raķetes virs Ukrainas, vēsta Polijas radiostacija "RMF24", atsaucoties uz Polijas Ārlietu ministriju.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba šonedēļ paziņoja, ka "Ukraina lūdz savus partnerus apsvērt iespēju no savas teritorijas notriekt raķetes, ko Krievija izšauj uz Ukrainas teritoriju".

Polijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Pāvels Vroņskis sacīja, ka "tas ir apspriežams jautājums, tas ietver daudzus nosacījumus".

Kā piemēru viņš minēja tehniskos nosacījumus šādam lēmumam attiecībā uz šo raķešu darbības rādiusu, kā arī juridiskos jautājumus.

"Kas notiks, ja šādas raķetes atlūzas kādam izpostīs īpašumu vai kādu nogalinās, jo galu galā šī raķete gaisā neizkūst," teica Polijas Ārlietu ministrijas pārstāvis.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz ceturtdienas rītam sasnieguši 497 700 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1330 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24. februārī Krievija zaudējusi 7622 tankus, 14 748 bruņutransportierus, 12 860 lielgabalus un mīnmetējus, 1077 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 813 zenītartilērijas iekārtas, 355 lidmašīnas, 326 helikopterus, 10 391 bezpilota lidaparātu, 2209 spārnotās raķetes, 27 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 17 513 automobiļus un autocisternas, kā arī 2094 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!