Foto: AP/Scanpix/LETA

Ziemeļkoreja nometusi vismaz 150 balonus ar propagandas skrejlapām un atkritumiem Dienvidkorejā, liekot Seulai brīdināt tās iedzīvotājus palikt iekštelpās, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Dienvidkorejas armija trešdien arī brīdināja sabiedrību nepieskarties baltajiem baloniem un tiem piestiprinātajiem plastmasas maisiņiem, jo ​​tajos ir "netīri atkritumi". Baloni ir atrasti astoņās no deviņām Dienvidkorejas provincēm, un tagad tos analizē attiecīgās iestādes.

Gan Ziemeļkoreja, gan Dienvidkoreja ir izmantojušas balonus savās propagandas kampaņās kopš Korejas kara 20. gadsimta 50. gados. Šis incidents notika dažas dienas pēc tam, kad Ziemeļkoreja paziņoja, ka tā atriebsies pret Dienvidkorejas aktīvistu "biežo skrejlapu un citu atkritumu kaisīšanu" pierobežas rajonos.

Otrdien iedzīvotāji, kas dzīvo uz ziemeļiem no galvaspilsētas Seulas un pierobežas reģionā, saņēma īsziņas no savas provinces varasiestādēm ar lūgumu "atturēties no aktivitātēm brīvā dabā". Viņiem arī tika lūgts iesniegt ziņojumu tuvākajā militārajā bāzē vai policijas iecirknī, ja viņi pamana "neidentificētu objektu".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!