Foto: Shutterstock

29. maijā vēstīts, ka Indijas ziemeļos un centrālajā daļā karstuma viļņa laikā vietām gaisa temperatūra pārsniegusi 50 Celsija grādu robežu. Šobrīd tiek apšaubīts, vai valstī bijis tiešām tik karsts – iespējams, pie vainas bijis temperatūras sensors, kas parādījis kļūdainu rezultātu. Šī informācija Indijā tiek pārbaudīta, vēsta "The times of India".

Indijas Meteoroloģijas departaments (IMD) ir precizējis, ka Indijas galvaspilsētā Deli reģistrētā rekordaugstā temperatūra, kas pārsniedz +52 grādus pēc Celsija, bija "sensora vai citu faktoru kļūda". IMD pašlaik pārbauda datus un sensorus, lai pārbaudītu reģistrētās temperatūras precizitāti, ziņo "CNBC".

Arī Indijas dabas zinātņu ministrs sociālajā medijā "X" norādīja, ka informācija par +52,3 grādu karstumu ir mazticama, un IMD ir uzdots pārbaudīt šos datus.

Kā vēstīts iepriekš, pēc sākotnējās informācijas svelmes laikā šonedēļ vairāk nekā 37 Indijas pilsētās jau fiksēta par 45 Celsija grādiem augstāka gaisa temperatūra. Otrdien galvaspilsētā Deli karstums sasniedza rekordaugstus 49,9 grādus, bet trešdien rekorda atkal pārspēts, svelmei sasniedzot 52,3 grādus.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!