Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans ir nosodījis sabiedriskās raidorganizācijas aptauju, kurā faniem tika jautāts, vai viņi valstsvienības sastāvā vēlētos redzēt vairāk baltādaino spēlētāju, raksta "Sky News".

Vācijas valsts raidsabiedrības ARD veiktā aptauja atklāja, ka 21% no 1304 nejauši izvēlētiem dalībniekiem dotu priekšroku, ja Vācijas izlasē spēlētu vairāk spēlētāju ar baltu ādas krāsu.

Nāgelsmans sacīja, ka tas ir "neprāts", ka raidorganizācija uzdod šādu jautājumu. "Es par to īsi padomāju, un man ir sajūta, ka mums ir mazliet jāpamostas," sacīja futbola speciālists, kurš pirms stāšanās Vācijas izlases vadītāja amatā trenēja savas valsts galveno futbola grandu – Minhenes "Bayern".

"Eiropā ir cilvēki, kuriem nācies bēgt kara, ekonomisko faktoru, vides katastrofu dēļ, cilvēki, kuri vienkārši vēlas tikt uzņemti. Mums jājautā, ko mēs šobrīd darām? Mums Vācijā iet ļoti, ļoti labi, un, kad mēs kaut ko tādu sakām, man šķiet, ka tas ir traki, kā mēs pieveram acis un vienkārši bloķējam šādas lietas," izteicās treneris.

Nāgelsmans sacīja, ka piekrīt izlases pussarga Jošua Kimiha komentāriem, ka aptauja bija "absolūti rasistiska".

"Un es ceru, ka man nekad vairs nebūs jālasa par šādu aptauju," tiešs savā vērtējumā bija Nāgelsmans.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!