Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV eksprezidents un Republikāniskās partijas kandidāts gaidāmajās prezidenta vēlēšanās Donalds Tramps ir apgalvojis, ka "ir ļoti iespējams", ka viņa politiskajiem oponentiem var draudēt kriminālvajāšana, raksta "Sky News".

Tramps šķietami norādīja, ka šādu soli, iespējams, spertu, ja atrieztos Baltajā namā.

Šos komentārus Tramps paudis dažas dienas pēc tam, kad tiesa Ņujorkā atzina republikāni par vainīgu 34 apsūdzībās par "klusēšanas naudas" samaksāšanu pornoaktrisei Stormijai Danielsai. Apsūdzības ir saistītas ar nelikumībām maksājumos Trampa advokātam Maiklam Koenam, kurš naudu izmantoja, samaksājot Danielsai, lai viņa publiski neizteiktos par to, ka viņai bijušas seksuālas attiecības ar Trampu pirms 18 gadiem. "Klusēšanas nauda" Danielsai tika samaksāta 2016. gada prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā.

77 gadus vecais politiķis intervijā ar konservatīvo mediju "Newsmax" sacīja: "Tas ir šausmīgs precedents mūsu valstij. Vai tas nozīmē, ka nākamais prezidents to dara ar viņiem? Tas tiešām ir jautājums." Viņš piebilda: "Tātad, tas ir šausmīgs, šausmīgs ceļš, uz kuru viņi mūs ved, un ļoti iespējams, ka tas notiks [arī] ar viņiem."

Apgalvojumi par vēršanos pret saviem politiskajiem konkurentiem ir bijis konsekvents elements Trampa kampaņas laikā pirms 5. novembrī paredzētajām vēlēšanām. "Es iecelšu īstu īpašo prokuroru, kas vērsīsies pret viskorumpētāko prezidentu Amerikas vēsturē Džo Baidenu un Baidena noziedznieku ģimeni," jūnijā sacīja Tramps.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!