Foto: AFP/Scanpix/LETA

Vācijai būs nepieciešami vēl vismaz 75 000 karavīri, lai izpildītu NATO saistības, aliansei pielāgojot aizsardzības plānošanu, lai stātos pretī arvien agresīvākai Krievijai, atsaucoties uz publikāciju medijā "Spiegel", ziņo aģentūra "Reuters".

Aicinājumi palielināt karaspēku varētu sagādāt vēl vienas galvassāpes Vācijas valdībai, kas šobrīd domā, kā finansēt aizsardzības izdevumu pieaugumu kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Pagājušajā gadā Viļņas samitā NATO līderi parakstīja pirmos lielos aizsardzības plānus kopš aukstā kara beigām, detalizēti izklāstot, kā alianse reaģēs uz Krievijas uzbrukumu. NATO un tās dalībvalstu militārie plānotāji strādājuši pie tā, lai pārvērstu šos plānus konkrētās prasībās, identificējot karaspēka, ieroču un cita aprīkojuma trūkumu, kas nepieciešams, lai aizstāvētos pret Krievijas uzbrukumu.

Pamatojoties uz prasībām, sabiedrotajiem būs jāvienojas, kura valsts aizpildīs kādas spēju nepilnības. Tiklīdz būs panākta vienošanās, prasības tiks pārveidotas par konkrētu sasniedzamo spēju mērķi katram sabiedrotajam.

Jaunās NATO prasības nozīmē, ka Vācijas bruņotajiem spēkiem būs nepieciešami papildu 75 000 karavīru, lai aizpildītu papildu sabiedroto korpusus, divīzijas un brigādes, kas nepieciešamas aizsardzības plānu īstenošanai, ziņoja "Spiegel", atsaucoties uz konfidenciāliem dokumentiem. Pašlaik Bundesvērā ir aptuveni 180 000 karavīru.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!