Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Svētdien, 9. jūnijā, Izraēlas kara kabineta loceklis Benijs Gancs paziņoja, ka pamet valdību, liecinot par domstarpību padziļināšanos attiecībā uz plāniem par Gazas joslas pārvaldību pēc kara.

Eizenkots savā paziņojumā norādījis, ka valdība ir pieņēmusi lēmumus, kurus "nav virzījuši nacionālie apsvērumi un valsts labums".

Netanjahu adresētā vēstulē Eizenkots norāda: "Neskatoties uz maniem un manu kolēģu daudzajiem centieniem, jūsu vadītais kabinets jau ilgu laiku ir izvairījies pieņemt izšķirošus lēmumus. Šī izvairīšanās patiesībā kaitē Izraēlas stratēģiskajai situācijai un nacionālajai drošībai."

Līdzīgu viedokli pauda arī Gancs, svētdien preses konferencē paziņojot par atkāpšanos no amata. Viņš norādīja, ka politika aptumšo liktenīgus stratēģiskos lēmumus Netanjahu kabinetā un izstāšanās no tā, kamēr ķīlnieki vēl atrodas Gazā un karavīri cīnās, bijis mokošs lēmums. Preses konferences laikā Gancs norādīja, ka viņš ne tikai pamet valdību bet arī izstājas no viņa vadītās nacionālās vienotības partijas.

"Diemžēl Netanjahu kungs neļauj mums tuvoties patiesai uzvarai, kas ir attaisnojums pašreizējai sāpīgajai krīzei. Tādēļ mēs šodien atstājam ārkārtas valdību – ar smagu sirdi, bet ar pilnu pārliecību," uzsvēra Gancs.

Netanjahu atbildēja Gancam sociālajos tīklos, uzsverot, ka šis neesot īstais brīdis, lai pamestu kaujas lauku, bet gan, lai "apvienotos spēkiem", norāda aģentūra "Reuters".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!