Foto: AP/Scanpix/LETA

Itālijas parlamentā trešdien izcēlās kautiņš, kura rezultātā viens no tajā iesaistītajiem deputātiem guva ievainojumus, raksta "Politico".

Dūru vicināšana sākās Itālijas parlamenta apakšpalātas, Deputātu palātas, balsojuma laikā par valdības pretrunīgi vērtēto likumprojektu, kas bruģē ceļu, lai Itālijas reģioniem piešķirtu lielāku autonomiju.

Kā redzams video, Leonardo Donno, parlamenta deputāts no opozīcijas partijas "Piecu zvaigžņu kustība", kurš iebilst pret reformu, piegāja pie reģionālo lietu un autonomijas ministra Roberto Kalderoli un iegrūda viņam sejā Itālijas karogu.

Divi ierēdņi steidzās un satvēra Donno, lai viņu atdalītu no Kalderoli, kad cīņai pievienojās desmitiem likumdevēju no partijas "Līga" un "Itālijas brāļi", kas ir daļa no premjerministres Džordžijas Meloni valdošās koalīcijas. Donno galu galā nokrita, un parlamenta medicīnas darbinieki viņu izveda no kameras ratiņkrēslā.

"Starp vairākiem sitieniem es saņēmu arī ļoti spēcīgu sitienu pa krūšu kaulu, un es saļimu, jo nevarēju paelpot," Donno stāstīja vietējiem medijiem, piebilstot, ka viņš apsvērs iespēju "rīkoties" pret "Līgas" un "Itālijas brāļu" deputātiem.

Attiecīgais likumprojekts vēl nav pieņemts, un debates turpināsies ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!