Foto: AFP/Scanpix/LETA

Turcijas prezidents Radžeps Tajips Erdogans paziņojis, ka viņa valsts solidarizējas ar Libānu, un trešdien aicināja arī citas reģiona nācijas atbalstīt Beirūtu, raksta aģentūra "Reuters".

Pārrobežu spriedze starp Izraēlu un Libānā bāzēto teroristu grupējumu "Hezbollah" pēdējo nedēļu laikā ir saasinājusies, raisot bažas par plašāka kara izcelšanos starp abām pusēm. Apšaudes pāri Izraēlas ziemeļu robežai ir izraisījušas desmitiem tūkstošu cilvēku evakuāciju no teritorijām abās valstīs.

Uzrunā Erdogans sacīja, ka Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu plāno izplatīt karu Gazā šajā reģionā. "Šķiet, ka Izraēla pēc Gazas iznīcināšanas un sadedzināšanas tagad ir pievērsusi acis uz Libānu. Mēs redzam, ka aizkulisēs Rietumvalstis sniedz Izraēlai atbalstu," sacīja Erdogans.

"Netanjahu plāni izplatīt karu reģionā novedīs pie lielas katastrofas," viņš sacīja, piebilstot, ka Rietumu atbalsts Izraēlai ir "nožēlojams". "Turcija atbalsta Libānas brālīgo tautu un valsti. Es aicinu citas reģiona valstis būt solidārām ar Libānu," viņš sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!