Foto: AP/Scanpix/LETA

Vairāki cilvēki guvuši ievainojumus incidentā, kurā Irānas flotes fregate apgāzās un nogrima, kamēr tai ostā tika veikti remontdarbi, vēsta valsts mediji, uz kuriem atsaucas "Sky News".

Incidents noticis Bandarabasas ostā, valsts dienvidos, netālu no Hormuzas šauruma. Kuģa tvertnēs iekļuvis ūdens un tas noveda pie tā nogrimšanas, pavēstīja ziņu aģentūra IRNA. Ziņojumā piebilsts, ka ir iespējams no jauna līdzsvarot fregati "Sahand", jo incidents notika zemā ūdens dziļumā.

"Kad "Sahand" tika remontēts piestātnē, tas zaudēja līdzsvaru ūdens iekļūšanas [kuģī] dēļ. Par laimi (..) kuģis tiek ātri līdzsvarots," vēstījusi Irānas flote.

Kuģis "Sahand", kas tika nosaukts Irānas kalna vārdā, tika būvēts sešus gadus, un 2018. gada decembrī tika palaists Persijas līcī. 1300 tonnu smagajam kuģim bija zeme-zeme tipa raķetes un zeme-gaiss tipa raķetes, kā arī pretgaisa baterijas un modernas radaru sistēmas.

Izskanējis, ka kopš tā uzbūvēšanas kuģis ir modernizēts, iekļaujot tajā jaunu radaru, četras līdz astoņas vidēja darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības raķetes un divkāršotu pretkuģu raķešu skaitu. Uzlabojumi, iespējams, mainījuši kuģa smaguma centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!