Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien kritizēja Indijas premjerministru Narendru Modi par Krievijas diktatora Vladimira Putina apskaušanu vizītes laikā Maskavā. Līderi tikās dienā, kad okupantu spēki bombardēja bērnu slimnīcu Kijivā, ziņo medijs "Politico".

"Tā ir milzīga vilšanās un postošs trieciens miera centieniem redzēt, kā pasaules lielākās demokrātijas līderis šādā dienā Maskavā apskauj pasaules asiņaināko noziedznieku," platformā "X" komentēja Zelenskis.

Modi pirmdien ieradās Maskavā divu dienu vizītē. Šis ir Indijas līdera pirmais brauciens uz Krieviju, kopš Maskavas 2022. gada 24. februāra pilna mēroga iebrukuma Ukrainā.

Kādā videoklipā, kas pirmdienas vakarā izplatījās sociālajos tīklos redzams, kā Modi izkāpj no automašīnas, mēro dažus pakāpienus, lai nokļūtu līdz Putinam un sirsnīgi apskauj okupantu vadoni.

Iepriekš jau ziņots, ka tajā pašā dienā Krievija veica masveida raķešu uzbrukumu vairākām Ukrainas pilsētām, tai skaitā Kijivai, kur tā ar raķetēm bombardēja bērnu slimnīcu "Ohmatdet". Uzbrukumos bojā gāja vismaz 40 cilvēki, tai skaitā vairāki bērni.

Esot Maskavā, Modi raksturojis raķešu triecienu bērnu slimnīcai kā "ļoti sāpīgu", uzsverot: "Neatkarīgi, vai tas ir karš, konflikts, vai teroristu uzbrukums, jebkura persona, kas tic cilvēcībai, tiek sāpināta, redzot zaudētas dzīvības. Kad tiek nogalināti nevainīgi bērni, sirds asiņo, un šīs sāpes ir ļoti biedējošas."

Modi uzsvēris Putinam, ka risinājums karam Ukrainā "nevar tikt atrasts kaujas laukā" – miers esot jārod sarunu ceļā. "Sky News" norāda, ka, lai gan tas ir atkarīgs no interpretācijas, komentāri neliecina par attiecību pasliktināšanos starp abiem līderiem.

Vizītes laikā Modi atzinīgi novērtējis abu valstu attiecības, nodēvējot agresorvalsti par "uzticamu draugu". Viņš arī paziņojis par divu jaunu Indijas konsulātu atvēršanu Krievijā.

Modi līdz šim nav nosodījis Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!