Foto: AP/Scanpix/LETA

Eiropas Savienības (ES) vēstnieks Gruzijā Pāvels Herčiņskis otrdien, 9. jūlijā, paziņoja, ka bloks ir iesaldējis 30 miljonu eiro militāro palīdzību Gruzijai. Tāpat apturēts arī Gruzijas iestāšanās process ES, ziņo medijs "Politico".

Viņš skaidroja, ka ES "pamazām samazinās" palīdzību Gruzijas valdībai un tā vietā sāks atbalstīt valsts sabiedrību un medijus.

Gruzijas ārlietu ministrs Ilja Darčiašvili lēmumu nodēvējis par "neizprotamu", otrdien ziņoja medijs "Interpress".

Tāpat Herčiņskis informējis, ka "diemžēl Gruzijas iestāšanās process ES pagaidām ir apturēts" pēc dalībvalstu līderu lēmuma aizvadītajā mēnesī.

Pēc viņa teiktā, lēmums iesaldēt Gruzijas dalības procesu nozīmēs arī finansiālās palīdzības apturēšanu no Eiropas Miera mehānisma un ES ārpusbudžeta fonda, tai skaitā jau augstāk minēto 30 miljonu eiro palīdzības apturēšana. "Politico" uzsvērts, ka liela daļa svarīgo nozaru, tai skaitā lauksaimniecība, Gruzijā ir atkarīgas no ES un ASV palīdzības aģentūru atbalsta.

"Ir skumji redzēt ES un Gruzijas attiecības tik zemā punktā, lai gan tās varēja būt visu laiku augstākajā līmenī," norādīja vēstnieks.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!