Foto: Publicitātes attēli

Viens no lielākajiem Baltijas valstu biržā kotētajiem uzņēmumiem AB "Linas Agro Group", kas pēdējos gados strauji paplašinājis savu darbību, decembra sākumā mainījis nosaukumu uz AB "Akola group". Ar jauno zīmolu grupa plāno paātrināt biznesa attīstību starptautiskajos tirgos un jaunas investīcijas Baltijas valstīs.

Šobrīd "Akola group" pārvalda vienu no lielākajām lauksaimniecības un pārtikas ražošanas uzņēmumu grupām Baltijas valstīs. Tā sastāv no 69 pakļautībā esošiem uzņēmumiem un 2 asociētiem uzņēmumiem, kas nodarbojas ar lauksaimniecības un pārtikas produktu ražošanu, nodrošina pakalpojumus un preces lauksaimniekiem.

Grupas uzņēmumi Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un citās valstīs nodarbina gandrīz 5000 darbinieku, un to gada kopējie ienākumi sasniedz 2 miljardus eiro.

Latvijā grupai pieder četri lauksaimniecības uzņēmumi (piemēram, "Linas Agro", "Dotnuva Baltic") un piecas putnu fermas, no kurām slavenākā ir 2013. gadā iegādātā "Putnu fabrika Ķekava". Pēdējo divu gadu laikā, apvienojot uzņēmumus, koncerns ir vēl vairāk nostiprinājis savas pozīcijas pārtikas ražošanas sektorā.

Zīmola "Akola" paspārnē tiks koncentrētas trīs nozares: putnkopība, lauksaimnieciskā darbība un pārtikas ražošana.

Pēc zīmola maiņas grupa plāno paplašināt savu pārtikas ražošanas darbību, radīt jaunus pārtikas produktus, zīmolus un nostiprināt savas pozīcijas Rietumeiropas un tālāku valstu tirgos.

Zīmola izmaiņas neskars "Akola group" meitas uzņēmumus – tie visi turpinās darboties ar saviem līdzšinējiem nosaukumiem, izņemot trīs apsaimniekošanas kompānijas. Lauksaimniecības uzņēmumu pārvaldīšanas uzņēmums UAB "Linas Agro Konsultacijos" pārtaps par UAB "Akola farming". Savukārt, UAB "Taba Holding" kļūs par UAB "Akola foods".

Lietuvas un Latvijas putnkopības uzņēmumu akcijas nākotnē plānots koncentrēt UAB "Akola poultry".

Lietuvas un Latvijas putnkopības uzņēmumu vadība jau ir centralizēta. Šogad četras putnu fermas Latvijā apvienotas vienā uzņēmumā AS "Ķekava foods", jo tās jau darbojās kā vienots uzņēmums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!