Zviedrijas piekrastē 60 kilometru attālumā no Stokholmas ceturtdien sadūrušies divi pasažieru prāmji "HSC Gotlandia II" un "M/S Gotland", vēsta vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Pēc masu mediju rīcībā esošās informācijas, negadījums noticis aptuveni pulksten 11 pēc vietējā laika.

Uz pirmā prāmja bija 532 pasažieri un 19 apkalpes locekļi, uz otrā - 1338 pasažieri un 76 ekipāžas locekļi.

Pēc laikraksta "Dagens Nyheter" datiem, avārijā neviens nav cietis. Izdevums "Svenska Dagbladet" gan ziņo par trim ievainotajiem , kuri nogādāti slimnīcā, bet "Folkbladet" - par diviem.

Kā norādīja pasažieri, kuri sazvanījuši vietējos masu medijus, sākotnēji viņi nodomāja, ka prāmji uzskrējuši uz sēkļa, jo bija dzirdams raksturīgs troksnis. Negadījuma brīdī daudzi pasažieri bija ļoti satraukti un kliedza. Tai pašā laikā apkalpes locekļi mēģināja panikā esošus cilvēkus nomierināt.

Tiek ziņots, ka uz "HSC Gotlandia II" prāmja bija daudz bērnu. Savukārt šī prāmja kapteinis bija tik ļoti šokēts, ka pat nav spējis parunāt. Papildu paniku esot radījis tas, ka pasažieriem nesniedza nekādu informāciju par notiekošo.

Prāmji pašlaik atrodas Nīneshamnas ostā. Prāmju kapteiņi jau esot nopratināti, taču informāciju par avārijas iemesliem amatpersonas pagaidām nesniedz.

Masu mediji norāda, ka avārija notikusi, visticamāk, sliktas redzamības apstākļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!