Krievijas varasiestādes atsākušas izmeklēšanu 1998.gadā noslepkavotās Krievijas demokrātijas aizstāves Gaļinas Starovoitovas lietā, pirmdien paziņoja Federālais drošības dienests (FDD).

Lēmums atsākt izmeklēšanu pieņemts pēc viņas ģimenes lūguma prezidentam Dmitrijam Medvedevam no jauna atvērt lietu.

"Šīs lietas kriminālizmeklēšana tika no jauna uzsākta septembra sākumā sakarā ar jauniem apstākļiem," pavēstīja FDD Sanktpēterburgas nodaļas preses pārstāvis.

Starovoitovas ģimene vērsās pie Kremļa pēc jūnijā veiktā bijušā deputāta no Liberāldemokrātiskās partijas Mihaila Gluščenko aresta.

Gluščenko bēguļoja vairākus gadus, un liecinieks viņu nosaucis par vienu no Starovoitovas slepkavības organizatoriem.

Krievijas Valsts domes deputāte partijas "Demokrātiskā Krievija" līdere Starovoitova tika nošauta savas mājas kāpņutelpā Sanktpēterburgā 1998.gada 20.novembrī.

Tiesībsargāšanas iestādes noskaidroja divus slepkavības izpildītājus, un 2005.gadā tiesa piesprieda viņiem vairāk nekā divdesmit gadu cietumsodu, bet nozieguma pasūtītājs tā arī netika atklāts.

Prokuratūra toreiz atzina, ka Starovoitova noslepkavota savas politiskās pārliecības dēļ. Liberālā deputāte un pazīstamā cilvēktiesību aizstāve atklāti kritizēja korupciju valsts aparātā un Čečenijas karu.

Politiķes slepkavība bija viens no vislielāko rezonansi izraisījušajiem noziegumiem toreizējā prezidenta Borisa Jeļcina laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!