Foto: EPA-AFI
Gandrīz 90% amerikāņu uzskata, ka Irāna cenšas radīt kodolieročus, un vairums atbalstītu militāru triecienu, lai to Teherānai neatļautu, liecina otrdien publicēti aptaujas rezultāti.

Kā parādīja telekompānijas CNN veiktā aptauja, 88% respondentu uzskata, ka Teherāna cenšas radīt kodolieročus.

Aptauja arī parādīja, ka amerikāņu vidū nav vienprātības, kā šo jautājumu atrisināt, lai gan lielāks atbalsts ir nemilitāriem risinājumiem.

78% aptaujāto sacīja, ka dod priekšroku tiešām sarunām starp ASV un Irānu, bet 77% vēlamākas šķiet ekonomiskās sankcijas.

Militārs risinājums ir mazāk populārs, taču 54% aptaujāto sacīja, ka atbalstītu triecienu pa Irānu, lai neļautu tai kļūt par kodolvalsti.

"Militāru akciju pret Irānu atbalsta 60% vīriešu. Sievietes parasti vairumā situāciju ir pret militāru spēku, taču Irānas jautājumā viņu viedokļi dalās uz pusēm," sacīja CNN aptauju direktors Kītings Holands.

No piektdienas līdz svētdienai veiktajā aptaujā piedalījās 1038 cilvēki.

Kā ziņots, Irānas ārlietu ministrs Manučehrs Motaki otrdien pavēstīja, ka Teherāna nekad neatteiksies no "likumīgajām un neapstrīdamajām" tiesībām uz kodoltehnoloģijām.

Rietumvalstis uzskata, ka Irānas kodolprogrammas patiesais mērķis ir iegūt savā rīcībā kodolieročus, ko Teherāna kategoriski noliedz, apgalvojot, ka vēlas izmantot kodolreaktorus vienīgi elektroenerģijas ražošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!